Erdoğan ODTÜ'den ayrıldı, polis geri çekildi

Başbakan Erdoğan’ın ODTÜ’ye gelecek olması nedeniyle kampüse iki bine yakın polis sokuldu. Öğrencilerin TÜBİTAK'a yürümesi üzerine polis herhangi bir uyarıda bulunmadan çok sert biçimde öğrencilere saldırdı. Polis öğrencilerin üzreine TOMA sürdü.

Güncelleme 21:53

Polis ODTÜ'den çıkış yapacağı esnada bir kez daha saldırdı. Ormanlık alana doğru kaçan öğrencilerden yaklaşık 30'unun gözaltına alındığı, polisin öğrencileri gözaltına alırken yoğun şiddet uyguladığı ifade edildi.

Bugün yaşanan olaylar esnasında kafasına gaz bombası isabet eden Öğrenci kolektifleri üyesi bir öğrencinin ise durumunun kritik olduğu, hala yoğun bakımda tutulduğu öğrenildi.


Güncelleme 20:21

Polis çekilirken ODTÜ Teknokent’in önünde bir kez daha çatışma çıktı.


Güncelleme 20:02

Erdoğan ODTÜ'yü terk etti. Polis kampüsten geri çekiliyor.

Polisin saldırısında yaralanan öğrenciler için kampüse ambulanslar gelmeye devam ediyor.


Güncelleme 19:42

TKP'li Öğrenciler Rektörlüğün önüne gelerek Erdoğan'ın ODTÜ'ye gelişine karşı bir açıklama yaptı. Suriye'ye dönük emperyalist saldırılara karşı yurtsever gençlerin sessiz kalmayacaklarının belirtildiği açıklama sonrasında öğrenciler NATO ve Avrupa Birliği bayraklarını yaktılar.


Güncelleme 19:25

Polis Elektrik ve Elektronik Mühendisliği binasında bekleyen öğrencilere saldırdı. Polis binanın camlarını kırarak içeriye gaz bombası attı.


Güncelleme 19:09

Polisle öğrenciler arasında tekrar çatışma çıktı. Polis öğrencilere biber gazıyla saldırıyor.


Güncelleme 18:51

Polis geri çekildi. Öğrenciler Rektörlüğe doğru yürüyüşe geçti.


Güncelleme 18:12

Erdoğan'ın okuldan ayrılmasının ardından Kütüphane önünde toplanan öğrenciler Rektörlüğe doğru yürüyüşe geçecek.

Polis gaz ve ses bombalarıyla saldırmaya devam ediyor. Polisin attığı bombalarla doğrudan öğrencilerin vücutlarını hedef alıyor.

Polisin gaz bombasıyla kafasından yaraladığı TKP'li bir öğrenci ambulansla hastaneye kaldırıldı.

Bazı fotoğraflar şu şekilde:


Güncelleme 17:36

Başbakanlık Binası önünden 15-20 araçlık bir konvoyun çıktığı görüldü. Başbakan Erdoğan'ın ODTÜ'ye doğru yola çıktığı tahmin ediliyor

Çatışma devam ediyor. Öğrencilerin bir bölümü Elektrik Elektronik Mühendisliği binasına sığındı. Polis sürekli olarak binanın içerisine gaz bombası atıyor.


Güncelleme 17:19

Polis Elektrik Elektronik Mühendisliği Bölümü'nün içine gaz bobması atılıyor. Fakülteye saldırı ODTÜ Öğretim Elemanları Derneği'nden Birten Çelik geldiği sırada yapıldı.

Polisin saldırısından fotoğraflar:


Güncelleme 17:08

Polis öğrencilere zarar verebilmek için her yolu deniyor. Çok sayıda panzer barikatın önünden öğrencilere gaz sıkarken, bir panzerin barikatın arkasından dolaşarak öğrencileri çift taraflı gaza maruz bıraktığı görüldü.

Yaralanan ve baygınlık geçiren öğrenciler için gelen ambulansların kampüse girişi polis tarafından engelleniyor. İçeriye girebilen bir ambulansa ise polis gaz bombası attı. Gaz nedeniyle ambulanstaki sağlıkçılar da fenalaştı.

Polisin öğrencilere saldırısından fotoğraflar:


Güncelleme 16:55

Polisin saldırısı sırasında çok sayıda öğrenci yaralandı. Yaralı öğrenciler için ambulanslar geldi.

Öte yandan polis ses bombaları atarak öğrencileri dağıtmaya çalışıyor.


Güncelleme 16:48

Polis ve öğrenciler arasındaki çatışma Elektrik Elektronik Mühendisliği önünde aralıklarla devam ediyor.

Öte yandan olaylar nedeniyle Eskişehir Yolu trafiğe kapatıldı.


Güncelleme 16:14

Polis hiçbir uyarı yapmadan yürümekte olan öğrencilere panzerlerle çok sert biçimde saldırdı. Polisin gazlı saldırısı devam ediyor. Bazı öğrenciler yoğun gaz nedeniyle fenalaştı.

Kampüsteki bazı ağaçlar atılan gaz bombaları nedeniyle yanıyor.

Polis bazı öğrencileri üzerlerine TOMA sürerek kovaladı.


Güncelleme 15:57

Öğrenciler "Tayyip defol üniversiteler bizimdir", "AKP'den hesabı gençlik soracak" sloganlarını atarak Fizik Bölümü önünden "Bilimi satan emperyalist savaş çığırtkanı ODTÜ'den defol" pankartıyla TÜBİTAK'a doğru yürüyüşe geçti.


Güncelleme 15:30

TÜBİTAK civarında beklemekte olan polis, soL Gazetesi muhabirini göz altına almakta tehdit ederek görüntü almasını engellemeye çalıştı. Polis, makinesindeki fotoğrafları sildirmeye kalkıştığı muhabire "bu fotoğraflar örgütlere gidiyor. Benim polis arkadaşlarımın güvenliğini sağlamam gerekiyor" şeklinde konuştu.


Güncelleme 14:54

ODTÜ'lü TKP'li Öğrenciler Erdoğan'ın okullarına gelecek olması nedeniyle bir bildiri yayınladı. "Bu ne cüret padişah!" başlıklı bildiri şu şekilde:

"Padişahlığa soyunuyor Tayyip Erdoğan. Fermanlar yayınlıyor, önüne geleni tehdit ediyor. Bu arada ülkeye yabancı askerleri, füzeyi doluşturmayı da ihmal etmiyor. Şimdi de ODTÜ'ye geleceğini buyuruyor. Evet. ODTÜ'lüler tarafından sevilmediği ve istenmediği bilinen, 2010 yılında adeta hırsız gibi arka kapıdan girip kaçan, bu arada da okulumuzu gaza boğdurtan, padişah özentisi Tayyip Erdoğan bu sefer göstere göstere okulumuza gelmeye kalkıyor.

ODTÜ'lüler 10 senedir bu padişah bozuntusunun kim olduğunu biliyor:

Padişah bozuntusu, bilimden ve düşünenden nefret ediyor.
Padişah bozuntusu, halkından korkuyor.
Padişah bozuntusu, sanat düşmanlığı yapıyor.
Padişah bozuntusu, gençliğin ses çıkarmasına tahammül edemiyor.
Padişah bozuntusu, ülke kaynaklarını arsızca satıyor.
Padişah bozuntusu, Amerikan uşaklığını ustalık sayıyor.
Padişah bozuntusu, haince savaş kışkırtıyor.
Padişah bozuntusu, ülkemizi yabancı askerlerle, NATO füzeleriyle dolduruyor.
Padişah bozuntusu, bütün bunlara karşın utanmak nedir bilmiyor.
Padişah bozuntusunun utanmazlığını iyi bilen ODTÜ'lüler soruyor:
Ey padişah! Sende utanma yok. Orasını anladık. Peki sende akıl da mı yok?

İmam Hatip Ortaokullarının başarısızlığı ortadayken, 4+4+4 yasası başına iş açmışken, dindar kindar nesil lafların sadece alay malzemesi olabilirken, Türkiye halkı senin savaş provokasyonlarına ikna olmamışken, çoğunluk olduğun mecliste bile Patriot kararını tartışmaktan korkuyorken, bu ne akılsızlık Tayyip Erdoğan! Bu ne cüret!

Bizden uyarması Başbakan. ODTÜ'lüler sizin meczuplara benzemez. Eminiz ki üniversitemiz bilim düşmanlarını, Amerikancıları, savaş kışkırtıcılarını sessizce buyur etmez. Padişaha külahını ters giydiriverir."


Başbakan Recep Tayyip Erdoğan’ın keşif uydusu Göktürk 2’nin bu akşam uzaya gönderilecek olması nedeniyle ODTÜ kampüsünde bulunan TÜBİTAK Uzay Teknolojileri Araştırma Enstitüsü'nde yapılacak törene katılacak. Erdoğan’ın gelecek olması nedeniyle geniş güvenlik önlemleri alan polis okula yığınak yağtı.

Kampüsün çeşitli yerlerinde iki bine yakın polisin yerleştirildiği görülüyor. Polislerin bir bölümü Eskişehir Yolu üzerindeki A1 kapısı önünde, bir bölümü ise TÜBİTAK çevresinde bekletilmekte.

Öğrenciler TÜBİTAK’a yürüyecek
Erdoğan’ın ODTÜ’ye gelmesine karşı çıkan çok sayıda öğrenci eylem yapmaya hazırlanıyor. Öğrenciler, amfileri gezerek diğer derslerde olan öğrencileri TÜBİTAK önüne eylem için çağırıyor. Öğrencilerin saat 15.30’da Fizik Bölümü önünde toplanarak, TÜBİTAK’a doğru yürüyeceği öğrenildi.

Gelişmeleri aktaracağız.

(soL - Haber Merkezi)