Milli Eğitim Bakanı: '5,5 yaşındaki çocuklarını okula göndermeyen aileler normal değil, PKK'li ve laik'

Başbakan’ın “66 aylık çocukları okula göndermeyen aileler benim çocuğum geri zekalı diyor” açıklamasının ardından şimdi de Bakan Dinçer, “Normal vatandaşlar bizi destekliyor. 66 aya itiraz edenler PKK yanlısı ve laik kesimler” derken bilimsel gerçekler yine bir kenara bırakıldı.

5,5 yaşındaki çocuklarının okula gitmemesi için rapor alan aileleri şimdi de Milli Eğitim Bakanı Ömer Dinçer hedef aldı. Ömer Dinçer, normal vatandaşların kendilerini desteklediğini, "PKK yanlısı ve laikçi" kesimlerin rapor aldığını ileri sürdü.

Bilimsel açıklamalar AKP’nin hoşuna gitmedi
Çocuk gelişimi alanında uzman pek çok kişi ve kurum tarafından ısrarla dile getirilen “5,5 yaşındaki çocukların okula gönderilmesi çocukların gelişimine büyük zarar verir” yönündeki açıklamalar AKP’li yetkililerin hoşuna gitmedi.

Akşam gazetesi Genel Yayın Yönetmeni olan İsmail Küçükkaya’ya konuşan Milli Eğitim Bakanı Ömer Dinçer, Başbakan Erdoğan’ın “çocuklarım geri zekalı diyorlar” şeklinde saldırdığı aileleri hedef alarak, “Normal aileler bizi destekliyor, desteklemeyenler PKK yanlısı ve laik kesim” dedi.

İmam Hatip uygulaması değil, yabancı dil öğrenimi içinmiş…
Küçükkaya’nın “İmam hatiplerle ilgili düzenleme yapmak istiyorsanız daha şeffaf ve açık bir şekilde yapamaz mıydınız? Mesela 4+4+4 yerine 5+3 olmaz mıydı?” sorusunu yanıtlayan Dinçer, “yabancı dil eğitimi konusunda buna ihtiyacımız vardı. Hazırlık sınıflarıyla ilgili çok ciddi hazırlık yapıyoruz. Bunun için de ortaokul birinci sınıfı öngörüyoruz. En uygunu odur. 4+4+4 derken arkada böylesine planlamalar var. Biz aslında imam hatipler için yola çıkmadık. İmam hatiple alakası yok” dedi.

66 ay düzenlemesine ilişkin vatandaşların tepkisinin sorulduğu Dinçer’in skandal yanıtı ise şöyle:

“Normal vatandaşlarımızın çoğunluğu bizi destekliyor. Bakın, biz istemiyoruz ama vatandaşlar 60 aylık çocuğunu bile okula göndermekten yana. Eleştirilerin bir kısmı PKK kaynaklı. Çocuklarımızı erken yaşta okula alıp Türkçe öğreteceğiz, onları hayata hazırlayacağız. 'Rapor dahi almayın' diyenler PKK yanlıları. Bunu önlemek istiyor. Bir de laikçi kesim bu reformdan rahatsız oluyor.”

(soL - Haber Merkezi)