Başbakan Erdoğan’dan skandal 5.5 yaş açıklaması: ‘Rapor alanlar evladım geri zekalı diyor’

Başbakan Erdoğan, 5.5 yaşındaki çocukların okula başlamaması için TTB başta olmak üzere alanın uzmanı birçok doktor tarafından dile getirilen bilimsel gerçekleri değerlendirdi: “66 ay ile ilgili rapor alanlar benim evladım geri zekalı” diyor

Alanında uzman kurumların tamamının dile getirdiği “5.5 yaşındaki çocukların okula gönderilmesinin çocuklara zarar vereceği” gerçeği Başbakan’ı kızdırdı.

Kanaltürk televizyonunda “gazetecilerin” sorularını yanıtlayan Başbakan Erdoğan, 5.5 yaşındaki çocukları okula göndermemek için rapor alan ailelere tepki göstererek şu sözleri dile getirdi:

“4+4+4 sonrası 66 ayla ilgili raporu ben evladını ihanetle vasıflıyorum. Rapor alanlar benim evladım geri zekâlı diyor. 2 ay mı senin evladını iyi noktaya getirecek. Ben de babayım. Biz de çocuklarımızı yaşı gelmeden okula başlattık. Benim bir çocuğum okul öncesi eğitim aldığı için 1. sınıf değil 2. sınıftan başladı. Biz bu 66 ayı söylerken rastgele atmadık ki dünyadaki uygulamalar önümüzde. Bizim kendi ailemizde yaşadıklarımız önümüzde. Biz istiyoruz ki yavrularımız bir an önce okula başlasınlar.”

(soL – Haber Merkezi)