"Madımak kütüphane olacak"

Gazetecilerin Alevi raporuna ilişkin sorularını yanıtlayan Devlet Bakanı Faruk Çelik'in, istimlak süreci bitmek üzere olan Madımak Oteli'nin kütüphane olacağını açıkladı. Alevi örgütleri Sivas Katliamı'nın yaşandığı otelin, katliamın unutulmaması için müze olmasını talep ediyorlar.

Devlet Bakanı Faruk Çelik, Sivas'taki Madımak Oteli'nin alt bölümünün il halk kütüphanesi, bir bölümünün de hayatlarını kaybedenlerin isimlerinin yer aldığı platform olacağını açıkladı. Gazetecilerin sorularını yanıtlayan Çelik, istimlak süreciyle ilgili olarak ise, "Maliye Bakanlığı otelin istimlakiyle ilgili ödeme talimatını verdi ya da vermek üzere" dedi.

Çelik, Alevi raporunun 1 hafta içinde tamamlanacağını, rapor ve Alevi çalıştaylarına katılanların görüşlerini içeren 7 ciltlik kitabı kamuoyuyla paylaşacağını söyledi.

Çelik, Alevilerin Sivas Katliamının hatırlanması için müze olmasını istediği otel için, "Ne unutturma var ne de orasını tekrar sorunlu bir alan haline dönüştürme var" dedi.

Çelik, cemevilerin statüsüyle ilgili komisyon üyelerinin belirlendiğini, komisyonun yakın zamanda çalışmalara başlayacağını da söyledi.

Din Kültürü ve Ahlak Bilgisi kitabının yeniden yazımıyla ilgili çalışmaların sürdüğünü açıklayan Çelik, kitapların bu yıla yetişmesinin çok zor olduğunu da söyledi. Çelik, gecikmeyle ilgili olarak bunun bakanlığın kitap basımının Mayıs ayında olmasından kaynaklandığını öne sürdü.