İşte Reyhanlı saldırısı ve sonrasında yaşanan tüm gelişmeler

Reyhanlı'da gerçekleşen büyük saldırının ardından yandaş medya hükümetin ortak sesini dile getirirken, soL Reyhanlı gerçeğine dikkat çekti. İşte Reyhanlı saldırısı ve sonrasında yaşanan gelişmeler.

Çarşamba, 22 Mayıs 2013 - 14:58
Reyhanlı'da gerçekleşen patlamadan sonra bir dizi yalana sarılan AKP hükümetinin foyası, Redhack'in yayınladığı belgelerle tamamen döküldü. Redhack'in ulaştığı Jandarma yazışmalarına göre, 25 Nisan'dan itibaren El Kaidecilerin bombalı araç saldırısı yapacakları biliniyor ancak hiçbir önlem alınmıyor.
http://haber.sol.org.tr/devlet-ve-siyaset/iste-belgeler-akp-reyhanliyi-o...

Salı, 21 Mayıs 2013 - 09:11
Reyhanlı'da gerçekleştirilen saldırıların ardından tutuklamalar sürüyor. Saldırıya karıştığı iddiasıyla 5 kişi daha tutuklanırken, böylece tutuklu sayısı 12'ye yükseldi.
http://haber.sol.org.tr/devlet-ve-siyaset/reyhanli-tutuklamalari-suruyor...

Pazar, 19 Mayıs 2013 - 22:54
Reyhanlı’da meydana gelen patlamalar sonrası olayın asil faillerinden olduğu iddia edilen Y.B.’nin ailesine soL ulaştı. Y.B.’nin ailesi “Biz kardeşimiz asılsız suçlamalar sebebiyle gayri resmi kişiler tarafından öldürülmesin diye götürdük kendimiz teslim ettik” dedi.
http://haber.sol.org.tr/devlet-ve-siyaset/sol-reyhanli-failinin-ailesine...

Cumartesi, 18 Mayıs 2013 - 21:37
Muhafazakar, bilindiği kadarıyla heteroseksüel ve tek kelime İngilizce konuşamayan bir adam neden Amerikan Başkanı'na sürekli sarılır? Bu “baba kompleksinin” mi, yoksa efendi-köle diyalektiğinin mi yansıması?
http://haber.sol.org.tr/devlet-ve-siyaset/erdogan-neden-surekli-obamaya-...

Cumartesi, 18 Mayıs 2013 - 16:57
Reyhanlı'daki patlama sonrası enkazın ortasından kızını ve torununu kaybedişini ellerini açarak haykıran ve hafızalara kazınan Döne teyze “Reyhanlı Kaymakamı ve Belediye Başkanı dışında herkes ziyarete geldi. Ta Samandağ’dan taziyeye geldiler ama onlar gelmedi” diyerek öfkesini soL’a anlattı...
http://haber.sol.org.tr/devlet-ve-siyaset/katliamin-simgesi-done-teyze-s...

Cumartesi, 18 Mayıs 2013 - 14:48
Nazım Hikmet Kültür Merkezi ve Barış Derneği tarafından hazırlanan video Davutoğlu'nun kameralar karşında yaptığı açıklamaların ne anlama geldiğini ortaya koyuyor.
http://haber.sol.org.tr/devlet-ve-siyaset/bu-videoyu-mutlaka-izleyin-dav...

Cumartesi, 18 Mayıs 2013 - 11:15
Reyhanlı'daki eyleme polis saldırısı!
http://haber.sol.org.tr/devlet-ve-siyaset/reyhanlidaki-eyleme-polis-ablu...

Cuma, 17 Mayıs 2013 - 20:58
Hatay Valisi Mehmet Celalettin Lekesiz, soL'un ve Reyhanlı halkının ısrarla dile getirdiği "Reyhanlı'da gerçek ölü sayıları gizleniyor" haberlerine ilişkin yaptığı açıklamada "'Ölü sayısı 150’ymiş de tam olarak ifade edilmiyormuş’ değerlendirmesine itibar edilmesin. Ölü sayısı 51" dedi.
http://haber.sol.org.tr/devlet-ve-siyaset/hatay-valisi-olu-sayisi-51-ded...

Cuma, 17 Mayıs 2013 - 11:37
Reyhanlı'nın arka planı -2 / Somali'den Reyhanlı'ya uzanan mesaj
http://haber.sol.org.tr/dunyadan/reyhanlinin-arka-plani-2-somaliden-reyh...

Cuma, 17 Mayıs 2013 - 09:43
Reyhanlı'nın AKP tarafından cihatçılara teslim edildiği, burada bombaların üretildiğini, Suriye'ye saldırıların çetelerin Türkiye tarafından silahlandırıldığını çok defa yazdık. Reyhanlı'da bulunan ve "bir Alevinin ciğerini" yediği görüntüleri ortaya çıkan El Faruk Tugayı militanları Reyhanlı'da tedavi oluyor.
http://haber.sol.org.tr/devlet-ve-siyaset/halka-lincci-diyenler-dikkat-o...

Perşembe, 16 Mayıs 2013 - 17:36
soL Gazetesi Yayın Kurulu'ndan Alper Birdal ve Yiğit Günay, Reyhanlı patlamalarının arka planını yazıyor. soL Gazetesinde dizi halinde yayınlanan çalışmanın ilk bölümünü, okurlarımızla paylaşıyoruz.
http://haber.sol.org.tr/devlet-ve-siyaset/reyhanlinin-arkaplani-buyuk-bi...

Perşembe, 16 Mayıs 2013 - 15:12
"Reyhanlı Katliamı'nın sorumlusu AKP'den hesap soracağız" diyen üniversiteliler İstanbul'daki Başbakanlık ofisine yürüdü. Polis Ankara'da olduğu gibi öğrencilere saldırdı.
http://haber.sol.org.tr/devlet-ve-siyaset/universiteliler-reyhanlinin-he...

Perşembe, 16 Mayıs 2013 - 11:34
Reyhanlı'da yaşanan katliamın ardından Hakan Albayrak adlı "gazetecinin" Reyhanlı halkını neonazi ilan etmesi ve "Alevi doktorlar Sünni Suriyeli sığınmacıları tedavi etmiyorlar" iddiasına Hataylı doktorlardan sert yanıt verdi.
http://haber.sol.org.tr/devlet-ve-siyaset/hatayli-doktorlardan-albayraka...

Perşembe, 16 Mayıs 2013 - 09:20
Reyhanlı katliamında hayatını kaybeden 5 yurttaş cep telefonu ışığı ile defnedildi. Ölümlerin bir numaralı sorumlusu olan AKP hükümetinin neden olduğu bu görüntüler diyecek söz bırakmadı...
http://haber.sol.org.tr/devlet-ve-siyaset/reyhanlidan-utanc-goruntusu-bo...

Perşembe, 16 Mayıs 2013 - 08:54
Reyhanlı'da saldırıların yaşandığı gün tüm çalışmalarını durduran ve tüm gücünü emperyalist saldırganlığa karşı koymak için seferber edeceğini açıklayan Türkiye Komünist Partisi, Davutoğlu'nun istifası için tüm Türkiye'de imza kampanyası başlattı.
http://haber.sol.org.tr/soldakiler/tkp-imza-kampanyasina-basliyor-davuto...

Çarşamba, 15 Mayıs 2013 - 13:23-18:18
Reyhanlı Katliamı'nı protesto etmek ve Dışişleri Bakanı Ahmet Davutoğlu'nu istifaya çağırmak amacıyla Ankara'da düzenlenen öğrenci yürüyüşüne polis saldırdı. Saldırı sonucu çok sayıda öğrenci yaralandı.
http://haber.sol.org.tr/devlet-ve-siyaset/polis-reyhanli-katliamini-prot...

Çarşamba, 15 Mayıs 2013 - 14:52
Reyhanlı’da yaşanan katliamın ardından AKP’nin saldırgan Suriye politikalarına destek veren kurumlar, şimdi ise Suriye’deki savaştan kaçmak zorunda kalan mültecileri kendilerine kalkan edinerek adeta Reyhanlılıları katliamcı ilan ediyor.
http://haber.sol.org.tr/devlet-ve-siyaset/mazlum-derden-utanc-verici-rey...

Çarşamba, 15 Mayıs 2013 - 11:38
Yandaş Hakan Albayrak, Reyhanlı'da yüzün üzerinde yurttaşın öldürülmesine ses çıkarmazken, bölge halkını neonazi ilan etti. Albayrak, Suriyelilerin kafasının ezildiği, doktorların sünnilere eziyet ettiği yalanlarını sıralayarak, Reyhanlı halkını ÖSO'ya hedef gösterdi...
http://haber.sol.org.tr/devlet-ve-siyaset/boyle-cirkinlik-az-gorulur-rey...

Salı, 14 Mayıs 2013 - 21:31
soL Reyhanlı'da: İşte yıkımın fotoğrafları...
http://haber.sol.org.tr/devlet-ve-siyaset/sol-reyhanlida-iste-yikimin-fo...

Salı, 14 Mayıs 2013 - 18:11
Reyhanlı halkı gazetecilere ateş püskürüyor, “söylesek de yazmazsınız” diyor. Ancak soL’un manşetini görenler, etrafımızı çevirip patlamayı ve sonrasında yaşananları anlatmaya başlıyor.
http://haber.sol.org.tr/devlet-ve-siyaset/reyhanli-sokaklarindan-allah-h...

Salı, 14 Mayıs 2013 - 18:05
Hükümet Reyhanlı’da sadece faillerle ilgili değil, kurbanlarla ilgili de yalan söylüyor. AKP’nin ölü sayısını 50 olarak açıklamasına karşın, soL gerçek sayının bunun çok üzerinde olduğunu tespit etti.
http://haber.sol.org.tr/devlet-ve-siyaset/akpden-saglikcilara-reyhanli-t...

Salı, 14 Mayıs 2013 - 17:00
Suriye yönetiminden, Reyhanlı'da yaşanan saldırıyı kınayan bir açıklama geldi. Açıkalmada, bu tür saldırıların Türkiye ve Suriye halkları arasındaki ilişkileri sabote etmeyi amaçladığı belirtilirken, saldırıyla ilgili Suriye'ye dönük suçlamaların tamamen asılsız olduğu ifade edildi.
http://haber.sol.org.tr/dunyadan/suriyeden-reyhanli-saldirisina-kinama-h...

Salı, 14 Mayıs 2013 - 16:22
Bir Hataylı öğrencinin isyanı: 'Biliyorum tutuklanacağım ama bunları söylemek zorundayım...'
http://haber.sol.org.tr/soldakiler/bir-hatayli-ogrencinin-isyani-biliyor...

Salı, 14 Mayıs 2013 - 15:33
Reyhanlı'daki patlamalar sonrası son durumu yerinde görmek için bölgeye giden Cumhuriyet yazarı Mustafa Kemal Erdemol'un Facebook sayfasından paylaştığı fotoğraflar, ilçedeki yıkımın boyutlarını gözler önüne seriyor...
http://haber.sol.org.tr/medya/bu-fotograflari-ulusal-medyada-goremezsini...

Salı, 14 Mayıs 2013 - 13:16
Medyanın Reyhanlı saldırısı sonrası haberlerini kaldırması ve AKP'nin söyledikleri dışında tek kelime yazmaması üzerine bir tepki de Zaytung'dan geldi.
http://haber.sol.org.tr/medya/zaytung-yayin-yasagi-ardindan-medyaya-tesh...

Salı, 14 Mayıs 2013 - 13:07
Tüm Türkiye Reyhanlı'yı tartışırken, birçok kişi facianın sorumluluğunun AKP'nin dış politikasında olduğu konusunda hem fikir. Bundan birkaç ay önce sosyal medyaya Reyhanlı'dan yansıyan bir fotoğraf, aslında bugün yaşananların da habercisi niteliğinde. Devlet katında karşılanan çeteler...
http://haber.sol.org.tr/devlet-ve-siyaset/bu-fotografa-dikkat-reyhanlini...

Salı, 14 Mayıs 2013 - 12:40
Başbakan Erdoğan Reyhanlı'da yüzün üzerinde yurttaşımızın hayatını kaybettiği saldırının ardından yaptığı açıklamada yine kendini aklamaya çabalarken, 51 yurttaşımızın hayatını kaybettiğini öne sürdü. Erdoğan, "Bu alçak saldırının faillerine bedelini misliyle ödetiriz" diyerek tehdidini sürdürdü.
http://haber.sol.org.tr/devlet-ve-siyaset/erdogan-zeytinyagi-gibi-akpyi-...

Salı, 14 Mayıs 2013 - 12:26
Dün gece yarısı Reyhanlı'da yaşayan Suriyelilerin otobüslere bindirilerek kentten çıkarıldığı ortaya çıktı.
http://haber.sol.org.tr/devlet-ve-siyaset/reyhanlidaki-suriyeliler-gece-...

Salı, 14 Mayıs 2013 - 12:23
Reyhanlı'da yaşanan saldırıların ardından medyanın tek ses halinde saldırının faili ilan ettiği Mihraç Ural, Acilciler örgütünün 20 yıldır olmadığını belirtirken, "buna kargalar bile güler" dedi.
http://haber.sol.org.tr/devlet-ve-siyaset/mihrac-ural-acilciler-orgutu-2...

Salı, 14 Mayıs 2013 - 11:26
Geçtiğimiz cumartesi günü Reyhanlı'da gerçekleşen saldırılar sırasında, ilçedeki 73 MOBESE kamerasının tamamının birkaç gün önce "sistem arızası" verdiği ve kayıt yapmadığı ortaya çıktı.
http://haber.sol.org.tr/devlet-ve-siyaset/reyhanlida-bir-skandal-daha-pa...

Salı, 14 Mayıs 2013 - 11:17
Reyhanlı'da yapılan saldırının ardından ülke çapında eylemler yapılırken, halkın ortak tepkisi AKP'ye ve Suriye'ye yönelik emperyalist saldırı planlarına oldu.
http://haber.sol.org.tr/devlet-ve-siyaset/reyhanli-sonrasi-turkiye-akpye...

Salı, 14 Mayıs 2013 - 10:12
Reyhanlı’da gerçekleşen saldırının ardından yandaş basın ve “ana akım medya”nın hükümetin bir numaralı yalan üreticisi olduğu bir kez daha ortaya çıktı. Bugün bir emniyet raporu tüm gazetelerin “özel” haberi olunca ortaya tuhaf bir görüntü çıktı.
http://haber.sol.org.tr/medya/yandaslardan-ortak-manset-sizce-bu-bir-tes...

Salı, 14 Mayıs 2013 - 09:35
soL gazetesi Reyhanlı'da yaşanan saldırıların ardından önemli bir haberi daha gündeme taşıdı. Gazete AKP'nin Reyhanlı'daki gerçek ölü sayısını gizlediğini, ölü sayısının 50'yi geçmemesi konusunda sağlıkçılara emir verdiğini duyurdu.
http://haber.sol.org.tr/medya/akpden-emir-geldi-olu-sayisi-50yi-gecmeyec...

Pazartesi, 13 Mayıs 2013 - 19:34
Türkiye medyasında bir kara leke daha: Anadolu Ajansı Reyhanlı haberini kaldırdı!
http://haber.sol.org.tr/medya/turkiye-medyasinda-bir-kara-leke-daha-anad...

Pazartesi, 13 Mayıs 2013 - 18:28
NTV, Türkiye basın tarihi açısından kara bir leke olarak anılacak bir habercilik olayına imza attı. NTV, AKP'nin Reyhanlı ile ilgili haberlere yayın yasa getirmesinin ardından resmi internet sayfası Ntvmsnbc'den Reyhanlı ile ilgili birkaç “sorunsuz” haber dışındaki bütün haberleri kaldırdı.
http://haber.sol.org.tr/medya/haber-kanali-ntvden-utandiran-hareket-habe...

Pazartesi, 13 Mayıs 2013 - 16:55
Özgür Gündem yazarı Veysi Sarısözen bugün Reyhanlı’daki patlama ile ilgili bir yazı kaleme aldı. Sarısözen'in patlamadan çıkardığı dersi okuyunca “nasıl yani?” sorusunu sormadan edemiyor insan…
http://haber.sol.org.tr/medya/ozgur-gundem-yazarindan-ibretlik-reyhanli-...

Pazartesi, 13 Mayıs 2013 - 18:12
Reyhanlı’daki patlamanın ardından AKP hükümeti yalanları sıralıyor. MİT “bombalı araçlar Rakka’da yüklendi” iddiasını ortaya attı ama Rakka, Mart’tan beri muhaliflerin elinde.
http://haber.sol.org.tr/devlet-ve-siyaset/yalan-ruzgari-yine-basladi-pan...

Pazartesi, 13 Mayıs 2013 - 15:10
Suriye'den çok sert açıklama: 'Katil ve cellat Erdoğan'a düşen görev istifa etmektir'
http://haber.sol.org.tr/dunyadan/suriyeden-cok-sert-aciklama-katil-ve-ce...

Pazartesi, 13 Mayıs 2013 - 14:56
Bir Hataylı'dan Çandar'a açık mektup: 'Ama biz öldük Cengizciğim...'
http://haber.sol.org.tr/medya/bir-hataylidan-candara-acik-mektup-ama-biz...

Pazartesi, 13 Mayıs 2013 - 13:10
Reyhanlı'daki katliamın ardından, MİT tarafından ortaya atılan "Bombalar araçlara Rakka'da yüklendi" iddiasının açıkça yalan olduğu ortaya çıktı. İngiliz Telegraph gazetesi dün Rakka'dan bildirdi: Rakka şeriatçıların elinde!
http://haber.sol.org.tr/dunyadan/akpnin-bir-yalani-daha-ortaya-cikti-rak...

Pazartesi, 13 Mayıs 2013 - 12:10
AKP'nin Suriye politikalarının en ateşli savunucularından Cengiz Çandar bugün Radikal'de yazdığı köşe yazısında Reyhanlı'da yaşamını yitiren yurttaşlardan "maliyet" diye bahsetti.
http://haber.sol.org.tr/medya/akpnin-kalemleri-calisiyor-reyhanlida-yite...

Pazartesi, 13 Mayıs 2013 - 11:14
http://www.bobiler.org/ sitesinde Reyhanlı'daki patlama ile ilgili medyanın tavrı çok çarpıcı bir şekilde eleştirildi.
http://haber.sol.org.tr/medya/bobilerden-reyhanli-konusunda-medyaya-sert...


Cumartesi, 11 Mayıs 2013 - 14:04
Hatay'ın Reyhanlı ilçesinde bugün saat 13.45'te Belediye binası yakınında 2 ayrı patlama oldu. Ölü sayısı 100'ün üzerinde.
http://haber.sol.org.tr/devlet-ve-siyaset/hatay-reyhanlida-olu-sayisi-10...

Cumartesi, 11 Mayıs 2013 - 16:21
Ufuk Uras, Twitter'dan paylaştığı mesajında Reyhanlı'daki patlamaları "Esat'ın son çırpınışları" olarak göstererek söyleyecek söz bırakmadı...
http://haber.sol.org.tr/devlet-ve-siyaset/ufuk-uras-olayi-cozdu-haberi-7...

Cumartesi, 11 Mayıs 2013 - 16:34
Reyhanlı'daki patlamaların ardından bütün medya kuruluşları ve AKP kurmayları olayı "çözüm süreci"ne ve "Esad"a bağlama gayreti içine girerken, Reyhanlı halkının tepkisi ortaya çıkmaya başladı. Yandaş kanala bağlanan bir yurttaş, "Nerede bu Başbakan?" deyince yayından alındı.
http://haber.sol.org.tr/medya/iste-reyhanlinin-cigligi-nerede-bu-alahsiz...

Cumartesi, 11 Mayıs 2013 - 16:57
Reyhanlı'daki patlamanın ardından medya bütün gücüyle Suriye karşıtı propagandaya ağırlık verirken, Milliyet gazetesi "birinciliği" kimseye kaptırmadı.
http://haber.sol.org.tr/medya/milliyet-haddini-asti-tek-supheli-suriyeym...

Cumartesi, 11 Mayıs 2013 - 17:40
Türkiye Komünist Partisi Hatay İl Örgütü Reyhanlı'da yaşanan patlamayı kınamak ve gerçekleştirenleri teşhir etmek için eyleme çağırıyor.
http://haber.sol.org.tr/soldakiler/tkp-reyhanlida-katledenleri-teshir-et...

Cumartesi, 11 Mayıs 2013 - 17:58
AKP’nin Suriye’de yürüttüğü kan ticareti siyaseti bugün Reyhanlı da yaşanan patlama ile onlarca insanın ölümüne neden oldu. AKP yandaşlarının bu katliamın ilk elden sorumlusu AKP’yi aklamak için sosyal medyada giriştikleri canhıraş çaba ise diyecek söz bırakmadı.
http://haber.sol.org.tr/devlet-ve-siyaset/reyhanlida-onlarca-olu-varken-...

Cumartesi, 11 Mayıs 2013 - 19:00
Reyhanlı'da bugün meydana gelen korkunç patlama ile ilgili siyasilerden ilk açıklamalar gelmeye başladı.
http://haber.sol.org.tr/devlet-ve-siyaset/reyhanlidaki-patlama-ile-ilgil...

Cumartesi, 11 Mayıs 2013 - 19:25
Genelkurmay Başkanlığı tarafından yapılan açıklamada, Reyhanlı'daki saldırı "şiddetle" kınandı.
http://haber.sol.org.tr/devlet-ve-siyaset/tskdan-reyhanli-aciklamasi-hab...

Cumartesi, 11 Mayıs 2013 - 19:28
Bugün Reyhanlı'da meydana gelen ve onlarca kişinin hayatını kaybettiği korkunç patlama ile ilgili TKP Merkez Komitesi tarafından bir açıklama yapıldı. Açıklamada "Emperyalizme taşeronluk politikası iflas etmiştir" denilirken Dışişleri Bakanı Ahmet Davutoğlu istifaya çağrıldı.
http://haber.sol.org.tr/soldakiler/tkpden-reyhanlidaki-patlama-ile-ilgil...

Cumartesi, 11 Mayıs 2013 - 20:15
Dışişleri Bakanı Ahmet Davutoğlu Reyhanlı'da yaşanan saldırıları değerlendirdi. Davutoğlu'nun yaptığı açıklamalar sırasında kameralara yansıyan görüntüler ise fazla yoruma yer bırakmadı.
http://haber.sol.org.tr/devlet-ve-siyaset/davutoglu-yurttaslar-olurken-n...

Cumartesi, 11 Mayıs 2013 - 20:26
Rayhanlı'da meydana gelen korkunç patlama sonrası olay yerinden çekilen görüntüler yaşanan dehşeti gözler önüne seriyor. Halkın AKP ve Erdoğan'a yönelik öfkesi ise anlatılır gibi değil.
http://haber.sol.org.tr/devlet-ve-siyaset/reyhanlida-erdogan-istifa-slog...

Cumartesi, 11 Mayıs 2013 - 21:34
Başbakan Yardımcısı Beşir Atalay, Hatay'ın Reyhanlı ilçesinde meydana gelen patlamalara ilişkin önemli bir açıklama yaptı.
http://haber.sol.org.tr/devlet-ve-siyaset/besir-atalaydan-patlamayla-ilg...

Cumartesi, 11 Mayıs 2013 - 21:54
ABD Büyükelçisi Francis Ricciardone, Reyhanlı'daki patlamalara ilişkin yaptığı açıklamada, Türkiye'nin yanında olduklarını belirtti.
http://haber.sol.org.tr/devlet-ve-siyaset/abd-buyukelcisi-abd-turkiyenin...

Cumartesi, 11 Mayıs 2013 - 22:00
Türkiye Komünist Partisi yeni bir açıklama yaparak, partinin tüm gücünün emperyalist saldırganlığı durdurmak için seferber edileceğini söyledi.
http://haber.sol.org.tr/soldakiler/tkp-butun-calismalarimiz-emperyalist-...

Cumartesi, 11 Mayıs 2013 - 22:30
Reyhanlı’daki patlamaların ardından Suriye'de Emperyalist Müdahaleye Hayır Platformu’nun çağrısıyla halk sokağa döküldü. Eğitim-Sen Hatay Şube önünde toplanarak Saray Caddesi’ne yürüyen Antakyalılar Vali’yi istifaya çağırdı.
http://haber.sol.org.tr/soldakiler/antakya-sokaga-dokuldu-cihatci-katill...

Cumartesi, 11 Mayıs 2013 - 22:39
Sözcü gazetesi bir kez daha AKP'nin yardımına koşarak bugün Reyhanlı'da gerçekleşen 42 kişinin yaşamını yitirdiği, yüzden fazlasının da yaralandığı saldırının THKP-C Acilciler örgütü tarafından yapıldığını iddia etti.
http://haber.sol.org.tr/medya/sozcuden-akpye-yine-can-simidi-reyhanli-sa...

Cumartesi, 11 Mayıs 2013 - 23:09
Hatay Reyhanlı'da gerçekleşen ve çok sayıda yurttaşın yaşamını kaybettiği saldırı objektiflere böyle yansıdı:
http://haber.sol.org.tr/devlet-ve-siyaset/reyhanlida-yasanan-patlamadan-...

Pazar, 12 Mayıs 2013 - 00:21
AKP çareyi buldu, Reyhanlı için yayın yasağı başladı!
Reyhanlı'da meydana gelen korkunç patlama için yayın yasağı başladı...
http://haber.sol.org.tr/devlet-ve-siyaset/akp-careyi-buldu-reyhanli-icin...

Pazar, 12 Mayıs 2013 - 07:04
soL gazetesinden Reyhanlı manşeti:
ÖSO’nu da al git!
http://haber.sol.org.tr/icerik/sol-kapak-12-mayis

Pazar, 12 Mayıs 2013 - 08:30
Reyhanlı'da onlarca yurttaşımızın hayatını kaybettiği saldırının ardından medyanın büyük kesimi AKP'nin ortak metnini fısıldamayı görev bildi. Yandaş basın ortak şekilde "El Muhaberat" derken, soL gazetesi "ÖSO'nu da al git" diyerek AKP'nin rolüne dikkat çekti.
http://haber.sol.org.tr/medya/gazeteler-reyhanlidaki-saldiriya-iliskin-n...

Pazar, 12 Mayıs 2013 - 09:03
Reyhanlı'da çok sayıda yurttaşın hayatını kaybettiği saldırının ardından Fikir Kulüpleri Federasyonu bir açıklama yayınladı. Açıklamada, "Gençlik Hatay halkının yanında, AKP beslemesi çetelerin karşısındadır!" denildi.
http://haber.sol.org.tr/soldakiler/fkf-genclik-hatay-halkinin-yaninda-ak...

Pazar, 12 Mayıs 2013 - 09:46
Hatay'da onlarca yurttaşın hayatını kaybettiği patlamaların ardından, dünya basını ağırlıklı olarak AKP'nin açıklamalarını "yorumsuzca" yazmayı tercih etti. BBC Türkçe'nin haberinde Reyhanlı halkının söylediği sözler ise fazla söze yer bırakmadı.
http://haber.sol.org.tr/medya/dunya-basini-reyhanli-icin-ne-dedi-haberi-...

Pazar, 12 Mayıs 2013 - 10:28
Reyhanlı'da onlarca yurttaşın hayatını kaybetmesine neden olan patlamanın yankıları sürüyor. Saldırı sonrası birçok ülke çeşitli açıklamalarla saldırıyı değerlendirdi.
http://haber.sol.org.tr/dunyadan/dunyadan-reyhanli-tepkileri-haberi-72855

Pazar, 12 Mayıs 2013 - 10:49
AKP'nin ülkeyi Suriye'ye karşı emperyalist saldırganlığın üssü haline getirmesi sonucu dün onlarca yurttaşımız hayatını kaybetti. Reyhanlı ve Hatay'dan AKP'ye karşı yükselen ses tüm ülkeye yayılırken, AKP'nin çareyi yayın yasağında bulduğunu dün duyurmuştuk. İşte o karar metni.
http://haber.sol.org.tr/devlet-ve-siyaset/iste-akpnin-reyhanli-icin-aldi...

Pazar, 12 Mayıs 2013 - 11:22
Reyhanlı'daki patlamalarda hayatını kaybedenlerin cenazeleri ailelerine teslim edilmeye başlandı. Bu arada cenazelerin teslim edildiği hastane önünde polis panzerinin beklemesi ise diyecek söz bırakmadı...
http://haber.sol.org.tr/devlet-ve-siyaset/reyhanlida-cenazeler-teslim-ed...

Pazar, 12 Mayıs 2013 - 11:51
Dışişleri Bakanı Ahmet Davutoğlu, dün onlarca yurttaşımızın hayatını kaybettiği saldırıya ilişkin yaptığı açıklama sırasında "gülümsemesiyle" büyük tepki çekmişti. Davutoğlu bügün AKP'ye tepki gösteren yurttaşları hedef alarak "Twitter hesaplarını biliyoruz" diyerek tehdit savurdu.
http://haber.sol.org.tr/devlet-ve-siyaset/davutoglu-siritmakla-yetinmedi...

Pazar, 12 Mayıs 2013 - 12:08
Hatay Emniyeti'nin, Reyhanlı'daki patlamaların ardından 10 kişiyi gözaltına aldığı bildirildi.
http://haber.sol.org.tr/mansetler/reyhanli-patlamalarinin-ardindan-10-ki...

Pazar, 12 Mayıs 2013 - 12:14
AKP'nin Reyhanlı'da yaşanan saldırılar sonrası aldırdığı skandal yayın yasağı kararı sonrası bölgede çekim yapan iki gazeteci gözaltına alındı.
http://haber.sol.org.tr/medya/akpnin-reyhanli-korkusu-buyuyor-iki-gazete...

Pazar, 12 Mayıs 2013 - 12:18
Suriye, Reyhanlı'daki patlamalarda sorumluluğu olduğu iddialarını reddetti.
http://haber.sol.org.tr/devlet-ve-siyaset/suriyeden-reyhanli-saldirisi-a...

Pazar, 12 Mayıs 2013 - 13.57
TKP Eskişehir İl Örgütü, "Türk Dünyası Kültür Başkenti" başlığı ile düzenlenen etkinlikte Suriye adına ÖSO adlı çetenin standının açılması ve ÖSO bayrağı asılmasına tepki gösterdi. TKP üyeleri ÖSO bayrağını indirirken, polis biber gazıyla saldırdı.
http://haber.sol.org.tr/soldakiler/tkp-oso-bayragini-indirdi-polis-biber...

Pazar, 12 Mayıs 2013 - 14.29
AKP'nin Suriye saldırganlığı sonrası onlarca yurttaşımız hayatını kaybederken, BDP Eş Genel Başkanı Selahattin Demirtaş'tan hükümete destek geldi. BDP'nin büyük ağırlığını oluşturduğu HDK ise konuya ilişkin yaptığı açıklamada "sorumlu hükümettir" dedi.
http://haber.sol.org.tr/devlet-ve-siyaset/selahattin-demirtastan-reyhanl...

Pazar, 12 Mayıs 2013 - 14.46
Reyhanlı saldırısı sonrası AKP bir mahkemeye karar aldırarak yayın yasağı getirdiğini ilan ederken, atılan bu adımın da yalan olduğu ortaya çıktı. Konuya ilişkin görüşlerini aldığımız Avukat Özgür Murat Büyük, "Mahkemenin böyle bir yetkisi yok" dedi.
http://haber.sol.org.tr/medya/akpnin-yayin-yasagi-karari-da-yalan-cikti-...

Pazar, 12 Mayıs 2013 - 15.37
AKP'nin yayın yasağı yalanının ardından gazeteciler gözaltına alınmış, olay yerinde çalışmaları engellenmişti. CHP Hatay Milletvekili Mevlüt Dudu'dan konuya ilişkin önemli açıklamalar geldi. Dudu, "Gördük ki delil toplamıyor tam tersine iş makinaları ile delilleri yok ediyorlar" dedi.
http://haber.sol.org.tr/devlet-ve-siyaset/akpnin-yayin-yasagi-yalaninin-...

Pazar, 12 Mayıs 2013 - 16.31
Reyhanlı'daki saldırı sonrası TKP ve Halkevleri'nin çağrısıyla Antakya'nın Armutlu Mahallesi'nde buluşan Antakyalılar AKP'ye ve emperyalist saldırganlığa karşı yürüyüşe geçti.
http://haber.sol.org.tr/soldakiler/antakyada-halk-akpye-karsi-yuruyor-bi...

(soL - Haber Merkezi)