Hatay Reyhanlı'da ölü sayısı 100'ün üzerinde!

Hatay'ın Reyhanlı ilçesinde bugün saat 13.45'te Belediye binası yakınında 2 ayrı patlama oldu. Ölü sayısı 100'ün üzerinde.

Güncelleme 00:57

Dışişleri Bakanı Ahmet Davutoğlu, Reyhanlı saldırısını gerçekleştiren suçluların bulunduğunu ve Cilvegözü Sınır Kapısı'nda yakalandığını açıkladı.


Güncelleme 23:39

Dışişleri Bakanı Ahmet Davutoğlu, "Bu olay mülteciler tarafından yapıldı diyenler insanlık suçu işliyor" dedi.


Güncelleme 22:26

Beşir Atalay ve Muammer Güler tarafından Reyhanlı katliamının sorumlusu olarak işaret edilen Mukavame Suriyyi (Suriye Direnişi) örgütünün lideri Mihraç Ural bir açıklama yayınladı. Açıklama şöyle:

"REYHANLI'YI KATLEDEN EL, ŞAM'I DA HALEP'İ DE KATLEDEN ELİN KENDİSİDİR. BU EL KARANLIK AKILLARIN İNTİKAM VE KİN DÜRTÜLERİNİN SELEFİ GÜÇLERİNCE GERÇEKLEŞTİRİLDİĞİ AÇIKTIR. NUSRA CEPHESİ, İKİ GÜNDE BİR AKILLARI ESİR ALINMIŞ İNTİHAR EYLEMCİLERİYLE SURİYE'DE İNSANLIĞI KATLEDİP DURDU. MASUM İNSANLARIN CANINI PERVASIZCA ALANLARIN İNSAN OLMASI ASLA DÜŞÜNÜLEMEZ...

MALİ VE ASKERİ DESTEĞİYLE "YÜRÜ YA KULUM" DEDİKLERİ ELİ KANLI ŞEBEKELERİN GAZABINA UĞRAMAYA BAŞLADILAR. BU UYARI NEDENDİR BİZ BİLEMİYİZ BELKİ MALİ KAYNAKLARIN ÖDENMESİNDE GECİKMEYE TEPKİDİR, BELKİ ASKERİ MALZEME SEVKİYATINDA AKSAMALARA BİR MESAJDIR, BELKİ SON REYHANLI OLAYLARININ İNTİKAMADIR... HER NE İSE AÇIKÇA BİLİNEN ŞEY, NUSRA CEPHESİNİN EL KAİDE USULU SAHİBİNE KIZIP ONU VURDUĞUDUR..

BATAKLIĞA GİRENİN HALİ DE BUDUR. ERDOĞAN KENDİSİ GİBİ ÜLKEYİDE BATAKLIKTA BOĞMAK İSTİYOR BU GİDİŞE TÜRKİYE HALKI DUR DEMELİDİR...YENİ KIYIMLARI ÖNLEMENİN YOLUDA BURADAN GEÇİYOR.."


Güncelleme 21:39
Suriye gerçekleri sitesinin haberine göre Reyhanlı AKP ilçe başkanı linç edilmekten, polisin havaya ateş açması sonucu kurtuldu.


Güncelleme 21:29

Başbakan Yardımcısı Beşir Atalay, Hatay'ın Reyhanlı ilçesinde meydana gelen patlamalarla ilgili olarak, "Olayın faillerinin tespitiyle ilgili çalışmalar büyük oranda tamamlanmıştır. Saldırıyı düzenleyen örgüt ve mensuplarının Suriye'deki rejim yanlısı El Muhaberat örgütüyle bağlantılı oldukları belirlenmiştir. Örgüt de bellidir, kişiler de büyük oranda bellidir. Plaka tespitleri vesaire yapılmıştır. Menfur hadisenin Suriyeli sığınmacılarla, Suriye muhalefeti ve Suriyeli sığınmacılarla ilgisinin olmadığı kesindir" dedi.


Güncelleme 21:23

Muammer Güler, "Saldırganlar Suriye'deki rejim ve istihbarat yanlısı örgütle bağlantılı" dedi.


Güncelleme 19:57

Reyhanlı'da yaşanan patlamalarla ve hastanelere getirilen yaralılarla ilgili soL'a bilgi veren bir bir hastane çalışanı, gerçek sayının gizlendiğini, ölü sayısının en az 100 olduğunu kaydetti.


Güncelleme 19:26

NTV'nin Reyhanlı'daki muhabiri, TOKİ binalarının olduğu bölgede 3. bir patlamanın olduğunu söyledi.

Ayrıca soL'un edindiği blgilere göre kentte polisin ilçedeki bütün market ve bakalları kapattırmış durumda.


Güncelleme 19:13
Patlama ile ilgili siyasilerden ilk açıklamalar da gelmeye başladı. Arınç "olağan şüphelinin Esad rejimi" olduğunu söylerken, CHP'den yapılan açıklamalarda yaşananların AKP'nin dış politikası ile ilgili boyutlarına dikkat çekildi.

Reyhanlı'daki patlama ile ilgili siyasilerden ilk tepkiler...


Güncelleme 18:06

Yurt gazetesinden Ömer Ödemiş'in aktardığına göre, Reyhanlı'daki katliamı protesto etmek için Samandağ halkı Hatay merkeze doğru yürümek istedi, önü polisler tarafında kesildi. Gerginlik sürüyor.


Güncelleme 17:17

NTV'ye konuşan İçişleri Bakanı Muammer Güler, "Saldırının kaynağı konusunda ön bilgiler var. Süreci baltalamaya yönelik provokasyon. Herkes hak ettiği cezayı alacak" dedi.

Öte yandan ölü sayısının 40 olduğunu Muammer Güler de teyit etti. 100 de yaralı var, 29'unun durumu ağır.


Güncelleme 17:06

soL'un Reyhanlı'dan aldığı bilgilere göre, ölü sayısı 40'ın üzerinde. Yine ilçe halkı, kadın erkek genç yaşlı sokağa dökülüp cihadcılara gördükleri yerde müdahale etmeye başladılar. Teyit edemediğimiz bir bilgiye göre, ilçenin bazı bölgelerinde cihadcılarla Reyhanlı halkı arasında silahlı çatışmalar yaşanıyor.


Güncelleme 16:45

Televizyon kanallarına çıkan "stratejistler", Reyhanlı'daki patlamalarla birlikte Suriye'de yaşananların yalnızca Suriye'nin değil, Türkiye'nin de bir güvenlik sorunu olduğunu propaganda etmeye başladılar.


Güncelleme 16:36

Bir açıklama yapan Başbakan Erdoğan, "20 civarında ölümüz, 46 yaralımız var. Bu süreç hassas bir süreç. Bu yen dönemi hazmedemeyenler ülkemizdeki bu özgürlük havasının teneffüs edilmesine olumlu bakamayanlar bu tip eylemler içerisine girebilir" dedi.


Güncelleme 16:03

Reyhanlı'dan bir kare... (AA)


Güncelleme 15:40

Ölü sayısının 18'e yükseldiği açıklandı.


Güncelleme 15:30

Gelen yeni haberlere göre ölü sayısı 13'e yükseldi. Yaralı sayısı ise 22.


Güncelleme 15:27

NTV'nin canlı yayınına bağlanan bir muhabir, sokakta ceset parçalarının olduğunu belirtti. Muhabir, halkın etrafını sardığını söyleyerek yayına devam edemedi.


Güncelleme 15:25

Reyhanlı'da iki ayrı patlamanın olduğu iddia ediliyor. Bu iddiaya göre, postane ve belediye binaları önünde meydana gelen patlamaya bomba yüklü araçlar neden oldu.


Güncelleme 15:17

Dışişleri Bakanı Ahmet Davutoğlu, yaptığı açıklamada "istikrarı bozmak isteyenlere" vurgu yaparken, "Türkiye çok güçlü bir ülkedir, gerekli yanıtı verir" dedi.


Güncelleme 14:45

Reyhanlı'dan ilk görüntüler:
(NOT: Görüntüyü çekenin bir "muhalif" olduğu, "Esad yaptı" demesinden anlaşılıyor)


Güncelleme 14:41

NTV'nin haberine göre, Reyhanlı halkı kendi imkanlarıyla lçeden kaçmaya başladı. İHA muhabiri de, yolların çift taraflı olarak trafiğe kapalı olduğunu söyledi.


Güncelleme 14:35

İçişleri Bakanı Muammer Güler, "İki bombalı araç patlatıldı. İlk bilgilere göre 4 ölü, 18 yaralı var" dedi.


Güncelleme 14:30

Twitter'da @hormonlu_capon kullanıcısının geçtiği fotoğrafa göre patlamanın ardından Reyhanlı'da bir ev bu hale geldi:


Güncelleme 14:28

Cihan Haber Ajansı’na bilgi veren Reyhanlı Belediye Başkanı Hüseyin Şanverdi, "Belediye binası ile postane merkezi önünde iki ayrı patlamanın meydana geldi. Patlamanın şekli ile ilgili henüz tam bir bilgiye sahip değiliz. Antakya’dan olay yerine intikal etmek üzere yola çıktım.” dedi.


Yurt'un haberine göre, Hatay'ın Reyhanlı ilçesinde bugün saat 13.45'te Belediye binası yakınında 4 ayrı patlama oldu.

Çok sayıda kişinin yaralandığı patlamalarda Reyhanlı Belediyesi büyük hasar gördü. Patlamalarda yaralananlar bölgeye sevk edilen ambulanslarla hastaneye taşınıyor.

Bir ev çöktü, elektrikler kesildi
Reyhanlı Belediyesi'nin de bulunduğu Atatürk Caddesi'nde art arda meydana gelen 4 patlamada çok sayıda kişi yaralanınca onlarca ambulans bölgeye sevk edildi. Belediye binası yakınındaki ahşap bir ev patlamanın etkisiyle çöktü.

Patlamanın etkisiyle ilçede elektrikler de kesildi. Polis çevrede geniş güvenlik önlemi aldı.

Suriyelilere saldırılınca polis havaya ateş açtı
Patlamanın şiddetiyle çevrede büyük panik yaşanırken Atatürk Caddesi'nde toplanan gençler yoldan geçen Suriyelilere saldırdı.

Onlarca kişi, yaya ve araçlarla geçen Suriyelilere saldırması üzerine olay yerine gelen polisler havaya ateş açarak kalabalığı dağıtmaya çalıştı.

(soL -Haber Merkezi)