Bir Hataylı öğrencinin isyanı: 'Biliyorum tutuklanacağım ama bunları söylemek zorundayım...'

Trakya Üniversitesi'nde okuyan Hataylı bir öğrenci Meziyet Camuz, üç gün önce Reyhanlı'da yaşanan saldırılarla ilgili konuştu. Saldırının sorumlusu olarak Tayyip Erdoğan ve hükümetini gösteren Camuz, “anlatacaklarım yüzünden büyük ihtimal tutuklanacağım ama doğruları söylemekten çekinmedim, çekinmeyeceğim” dedi.

Geçtiğimiz Cumartesi günü Hatay'ın Reyhanlı ilçesinde yaşanan kanlı saldırıların ardından AKP yönetimine dönük tepkiler dinmek bilmiyor.

Dün Türkiye Komünist Partisi Edirne İl örgütü de Reyhanlı'da yaşanan kanlı saldırılarla ilgili bir basın açıklaması gerçekleştirdi. Eylemde Hataylı öğrenciler adında söz alan Trakya üniversitesi öğrencisi Meziyet Camuz, “Birazdan konuşacaklarım ve anlatacaklarım sonucunda büyük ihtimal tutuklanacağım. Ama hiçbir zaman doğruları söylemeden çekinmedim çekinmeyeceğim” dedi.

Meziyet Camuz'un konuşmasının satır başları:

Öncelikle Reyhanlı’da faşist saldırı sonucu hayatını kaybeden bütün kardeşlerime Allah’tan rahmet diliyorum.

Ben Hatay’ın Samandağ ilçesinden Meziyet Camuz. Birazdan konuşacaklarım ve anlatacaklarım sonucunda büyük ihtimal tutuklanacağım. Ama hiçbir zaman doğruları söylemeden çekinmedim çekinmeyeceğim.

Reyhanlı'ya yapılan saldırının sorumlusu AKP hükümeti, Tayyip Erdoğan ve yandaşlarıdır. Öldürülen onca insan varken neden yayın yasağı var ve haber yapan gazeteciler tutuklanıyor?

AKP bakanları saldırının olduğu gün neden düğünlerde eğleniyor?

Davutoğlu açıklamasını neden gülerek yapıyor, ölen kardeşlerim nasıl böyle aşağılanabiliyor?

Hatay neden Türkiye’nin dışında tutulup yapılan katliama destek sağlanıyor ve deliller iş makineleriyle yok ediliyor.

Ülkede neden ulusal yas ilan edilmiyor, o kadar umursanmıyor mu ölen kardeşlerim?

Ülkede o kadar kontrol varken sınırdan geçen bomba yüklü arabaları nasıl durduramaz Türkiye hükümeti, polisi, MİT ‘i.

Kime çalışıyor bunlar halkına mı muhaliflere mi?

[...]Yoldaşlar, arkadaşlar ben hiçbir siyasi örgüte bağlı değilim. Ben halkıma bağlı bir insanım. Şu anda Hatay’da 300'e yakın ölü ve sayısız yaralı yatıyor. Bunlar sadece bilinen. Daha yanıp kül olmuş kaç vatandaş kaç kardeşim öldü orada. Vurdumduymazlığı bırakmamız lazım artık.

AKP’nin hesapları hiçbir zaman tutmayacak ne mezhep kavgası çıkarabileceksiniz ne de Hatay halkını adaleti sağlamada durdurabileceksiniz artık.

[...]Cilvegözü’nde itfaiye arabası yakılır kimse umursamaz muhalifler polis öldürür kimse umursamaz muhalifler kardeşlerimi öldürür kimse umursamaz devlet üstüne her şeyi yasaklar. Türkiye’nin Adalet Bakanı Sadullah Ergin, orada vatandaşlarınız değil kardeşleriniz öldürüldü. Adaletinizi oraya getirmekte zorlanıyorsanız hiç üzülmeyin Hatay halkı muhaliflerden ölen kardeşlerimin hesabını soracaktır!

Kahrolsun faşizm!

Kahrolsun yandaş medya!

Kahrolsun iktidar!

(soL- Edirne)