FKF: Gençlik Hatay halkının yanında, AKP beslemesi çetelerin karşısındadır!

Reyhanlı'da çok sayıda yurttaşın hayatını kaybettiği saldırının ardından Fikir Kulüpleri Federasyonu bir açıklama yayınladı. Açıklamada, "Gençlik Hatay halkının yanında, AKP beslemesi çetelerin karşısındadır!" denildi.

Reyhanlı'daki saldırıların ardından FKF'den de bir açıklama geldi.

Açıklamada şöyle denildi:

Fikir Kulüpleri Federasyonu Halkın Yanında

Bugün Reyhanlı'da yaşananlar, hepimizi üzmüş ama en çok da ülkenin ve bölgenin kaderinin kimlere teslim edildiğini bir kez daha gözler önüne sermiştir.

Halkımızın ölümüne sırıtan canilerin ülkemizi yönetiyor olması biz gençleri utandırmaktadır.

Geçtiğimiz haftalarda federasyonumuz, Deniz Gezmiş heykelinin kaçırılmasıyla gündeme gelmişti. Bu hafta heykelimizi tekrar üniversiteye dikmeyi planlamaktaydık. Yaşanan gelişmeler kararımızı ertelememize neden oldu. Denizler de olsaydı aynısını yapar, tüm gücünü emperyalist saldırganlığın ve bağımlılığın karşısına dikilmek için seferber ederlerdi.

Önümüzdeki haftayı, emperyalist ve gerici saldırganlığa karşı ve Reyhanlı halkı için BAĞIMSIZLIK haftası ilan ediyoruz. FKF olarak, tüm kulüp ve topluluklara çağrımız önlerine koydukları etkinlikleri bu yönde yeniden düzenlemeleri yönündedir. Üniversiteliler bir bütün olarak halkının yanında olduğunu göstermelidir.

Gençlik Hatay halkının yanında, AKP beslemesi çetelerin karşısındadır!

Fikir Kulüpleri Federasyonu

(soL - Haber Merkezi)