Reyhanlı'daki patlama ile ilgili siyasilerden ilk tepkiler...

Reyhanlı'da bugün meydana gelen korkunç patlama ile ilgili siyasilerden ilk açıklamalar gelmeye başladı.

Reyhanlı'daki patlama ile ilgili ilk açıklamalar şöyle:

Cumhurbaşkanlığı Basın Başdanışmanı Ahmet Sever'in yaptığı açıklamaya göre, Gül, İçişleri Bakanı Muammer Güler ve Hatay Valisi Mehmet Celalettin Lekesiz'i telefonla aradı. Gül, "provokasyonlara karşı uyanık ve dikkatli olunması" konusunda da uyarıda bulundu.

CHP Genel Başkanı Kemal Kılıçdaroğlu Reyhanlı'daki patlamaya ilişkin yaptığı açıklamada "Saldırıyı şiddetle kınıyorum, hükümet dış politikalarını gözden geçirsin" dedi.

MHP Genel Başkanı Devlet Bahçeli: “Başbakan Erdoğan’ın, Esad’a yönelik nefret söylemi, Şam yönetimini hedefine alan tahrikleri ülkemize saldırı ve kışkırtma olarak geri dönmektedir. Tüm gelişmeler göstermiştir ki, Türkiye sınırlarından kaynaklanan çok ciddi bir tehdidin altındadır. Başbakan Erdoğan’ın Suriye’yi kapsamına alan savaş dili, ABD’nin dikkatini çekmek maksadıyla uçuşa yasak bölge oluşturma teklifi ve Şam yönetimine gözdağı veren konuşmaları ülkemizi kirli ve kanlı bir girdaba sevk etmiştir. Milliyetçi Hareket Partisi, sınırlarımızda Suriye ve bölücü örgüt merkezli kabul edilemez hadiseleri titizlikle izlemekte ve hükümeti milletimizin lehine ve menfaatine uygun davranmaya davet etmektedir” ifadelerini kullandı.

Başbakan Yardımcısı Bülent Arınç yaptığı açıklamada şöyle konuştu: "Suriye'de yaşanan olaylar nedeniyle Türkiye'ye sığınan ya da kendi imkanlarıyla Reyhanlı'da ve Hatay'da yerleşen Suriyeli masum insanların, Suriye'deki rejim tarafından bir hedef haline getirildiğini biliyoruz. Son Banyas'ta yaşanan katliam, etnik temizlik, soykırım bugün Esed rejiminin yüz karasıdır. Onların Muhaberat ile ve silahlı örgütleriyle böyle şeytanca bir planı uygulamak hatta planlamak onlar için herhalde olağan şüpheli noktasındaki düşüncelerimizdir"

CHP Genel Başkan Yardımcısı Gürsel Tekin, Reyhanlı’daki patlamayla ilgili, “Perşembenin gelişi çarşambadan belliydi” yorumunu yaptı ve şöyle konuştu:”Dış politikada zaafların yaşandığını genel başkanımız defalarca dile getirmiştir. 5 ay önce Reyhanlı’daydım. Bölgede bu sorun görmezlikten gelinmemelidir. Patlamada hayatını kaybeden çok sayıda yurttaşımızın oluğunu duydum. Ben şunu ifade etmek istiyorum. Son dönemlerde suni barış gündemleri kullanılıyor. Unutulmasın ki bir göz ağlarken öteki göz gülmez. Barış, CHP’nin en önemli ilkesidir. Başbakana, ‘Gelin yol yakınken Suriye politikanızdan vazgeçin’ diyorum.”