AKP'nin bir yalanı daha ortaya çıktı: Rakka El Kaide'nin elinde!

Reyhanlı'daki katliamın ardından, MİT tarafından ortaya atılan "Bombalar araçlara Rakka'da yüklendi" iddiasının açıkça yalan olduğu ortaya çıktı. İngiliz Telegraph gazetesi dün Rakka'dan bildirdi: Rakka şeriatçıların elinde!

Reyhanlı'da yaşanan katliam gündeme gelir gelmez, AKP ve medya bir bütün olarak saldırıdaki şüpheli noktaları gözden kaçırmaya ve iktidarı aklamaya gayret etti. Bu gayretin en önemli başlıklarından bir tanesi de, patlamanın arkasında Suriye'nin olduğu iddiasıydı.

İddiaya göre, Reyhanlı'da patlayan bombalar, Suriye'nin kuzeyindeki Rakka'da araçlara yüklenmişti. Bunu yazan gazetelerin kaynağı "MİT raporu" idi. Rapora göre MİT, Rakka kentinde 23 Nisan'da 3 otomobile bomba yüklendiğini ve şüphelilerin Türkiye'ye saldırı planladığı uyarısında bulunmuş.

Ancak MİT'in, yandaş medyanın ve AKP'nin bu yalanının ömrü de 1 gün bile sürmedi. Rakka'da aylardır El Kaide bağlantılı Nusra Cephesi ile Özgür Suriye Ordusu (ÖSO) isimli çete Suriye ordusuna saldırılar düzenliyordu. İngiliz The Telegraph gazetesi ise 12 Mayıs tarihli haberinde Rakka'dan bildirdi: Suriye kenti aşırı çeteler tarafından yönetiliyor!

El Kaide bayrağı dalgalanıyor
Richard Spencer ve David Rose tarafından yapılan habere göre, şehrin merkez meydanında siyah El Kaide bayrağı dalgalanıyor ve silahlı militanlar yolda devriye geziyor.

İçki satılan bir dükkanı yok eden El Kaide'ciler, Cuma vaazları için Mısır'dan radikal bir imam getirtmişler. Kentn spor merkezinde bir "şeriat mahkemesi" kuran El Kaide, şehirde hakim görünüyor.

Mahkemede yargılıyorlar
19 yaşındaki bir inşaat mühendisliği öğrencisi olan Nagham, El Kaide'cilerin silah ve maske ile geldiklerini, her şeyi araştırdıklarını, sürekli bağırdıklarını, üzerine daha fazla kıyafet giymesi gerektiğini ve baş örtüsü takmasını istediklerini söyledi.

Naghma buna itiraz edince "şeriat mahkemesi"ne götürüldüğünü belirtiyor. Burada, "bir adamla yalnız kalmak" suçlamasına maruz kaldıklarını ve sorgulandıklarını söylüyor.

Telegraph muhabirleri, "Bir zamanlar muhafazakar ama ne açıdan bakılırsa bakılsın sofu olmayan Rakka'da, görünüşe bakılırsa Nusra Cephesi tam bir zafer elde etmiş" diye yazıyorlar.

Muhabirler, Rakka'da Nusra Cephesi'nin yanı sıra Ahrar el-Şam isimli Selefi çetenin de güçlü olduğunu belirtiyorlar.

MİT'in Rakka yalanı patlayınca...
MİT raporuna dayandırılarak medyaya servis edilen "Rakka" iddiasının içinin boş olduğu, bugün soL Gazetesi tarafından da dile getirilmişti.

Manşetine AKP'nin yalanlarını taşıyan soL, Rakka ile ilgili olarak da, "Türkiye’yle mesafesi çok fazla, güzergah hem ordunun hem silahlı grupların kontrol noktalarıyla dolu. Ayrıca: iki hafta önce tespit edilen araçlar nasıl oldu da durdurulamadı?" diye sordu. Rakka'nın Mart başından bu yana El Kaide'nin kontrolünde olduğunu da yazan gazete, MİT'in iddia ettiği gibi Rakka'da yüklenen bir bombalı aracın Yayladığı sınır kapısından geçmesinin mümkün olmadığına da dikkat çekti.

AKP de çark etti
Rakka iddiasının saçmalığını AKP kurmayları da fark etmiş olacaklar ki, dün gece İçişleri Bakanı Muammer Güler'den "yeni bilgiler" geldi. Güler, "Biz malzemelerin kaçak yollardan Hatay'a sokulduğunu, araçların burada alınarak belli kişiler adına tescilinin yapıldığını ve belli bazı iş yerlerinde, atölyelerde özel bölmeler yapılarak bomba yüklendiğini ve yine maalesef bu işe yardım ve yataklık yapan kişilerle hemen o depolardan çıkartılarak olay yerine getirilip kısa süre içerisinde patlattıklarını tespit ettik" diyerek "bombalar Rakka'da yüklendi" senaryosunu "bombalar Hatay'da üretildi"ye çevirdi.

(soL - Haber Merkezi)