Reyhanlı'da onlarca ölü varken AKP'yi aklayanlar kimler?

AKP’nin Suriye’de yürüttüğü kan ticareti siyaseti bugün Reyhanlı da yaşanan patlama ile onlarca insanın ölümüne neden oldu. AKP yandaşlarının bu katliamın ilk elden sorumlusu AKP’yi aklamak için sosyal medyada giriştikleri canhıraş çaba ise diyecek söz bırakmadı.

AKP’nin Suriye’de yürüttüğü kan ticareti siyaseti bugün Reyhanlı da yaşanan patlama ile onlarca insanın ölümüne neden oldu. Bu olay ile ilgili söylenebilecek çok şey var elbette. Ancak AKP yandaşlarının bu katliamın ilk elden sorumlusu AKP’yi aklamak için sosyal medyada giriştikleri canhıraş çaba diyecek söz bırakmadı.

Yiğit Bulut gibileri yüksekten uçarak “patron kim onlara göstereceğiz” gibi laflar ederken, Doğan Tarkan ise hem AKP’yi aklama ve olayı Esad’a yıkma çabası hem de Ortadoğu hakkındaki bilgisizliği ile dikkat çekti.

İşte ibretlik tweetler: (İmla hatalarına dokunulmamıştır)

Doğan Tarkan
-Sedat'ın son çırpınışları (Not:Esad demek istiyor)

-Uçaklar, tanklar, 10 binlerce gizli servis elemanı, özel savaş birlikleri ve 10larca yıllık diktatörlük. İşte halkına düşman Baas rejimi.

-Ulusalcı sosyalistlerin Suriyeli göçmenlere karşı tahrik ettikleri ırkçı tutum gene ortaya çıktı. Türkler Suriyeli göçmenlere saldırıyor

-Her türden ulusalcı nasıl seviniyordur,Hatay'da bazı Türklerin Suriyeli göçmenlere saldırmasından. "Bakın halk istemiyor bunları" diyecekler

-Her pislik sonunda temizlenir, pislik yakıştığı yere giderken çevresindeki yardakçılarını da alıp götürür. Bakınız Mısır, Tunus, Libya.

-Türkiye'de barışa ve çözüme karşı olanlar Suriye'de Esad'ı destekliyor, Silivri'deki darbecilere haksızlık yapıldığını düşünüyor. Ne tesadüf

-Ortada 30 ölü var. Bazı ulusalcılar ise kelime hataları ile dalga geçtiklerini düşünüp eğleniyorlar. Sedat'ta katildi, oğlu Esad'da. (Not: Mısır’ın eski devlet Başkanı Enver Sedat’ı, Beşar Esad’ın babası sanıyor)

Yiğit Bulut
-Esed Turkiye'nin gucunu test etmeye kalkmasinin cezasini fazlasiyla cekecek...Turk Silahli Kuvvetleri bugunler icin var...

-Esed ve uzantilarinin cekecegi acilarin ve yaptiklarina karsilik alacaklari cezanin tarifi bile aci verecek....

-Turk Halki musterih olmali...Turk Devleti her turlu imkani ile bjlunu yapanlara misliyle ceza verecek guc ve kudrettedir...

-Turk milleti her turlu imkan ve kabiliyetiyle Orta Dogu'nun Efendi'sinin kim oldugunu dosta dusmana en kisa surede gosterecektir...

Abdülhamit Bilici
-Reyhanlıda olanlar acı ama sürprizmiş gibi davranmak tuhaf.Jetimizi düşürüp Akçakaleyi bombalamadılar mı?Cilvegözünde araç patlatmadılar mı?

-Bu zor böldede ya etliye sütlüye karışmayacaksınız ya da karışırsanız istihbarat ve caydırıcılığınız en üst düzeyde olacak!

Şamil Tayyar
-Reyhanlı, El Muhaberat odaklı yerli işbirlikçilerine ihale ettiği taşeron eylemidir ve ciddi istihbarat zaafı vardır!

-Reyhanlı eyleminin birincil hedefi, Hatay'dan Gaziantep ve Şanlıurfa'ya kadar uzanan sınırda mülteci/halk çatışmasını körüklemektir!

Ufuk Uras
-Hepimizin başı sağolsun, bunlar Esat'ın son çırpınışları.

-Saldırı Cilvegözü'nün devamı gibi gözüküyor, Suriye batağınının mutlaka dışında kalmalıyız. Asıl şimdi barıştan yana kararlılık zamanı.

-Cilvegözü saldırısından sonra Suriye muhaberatının işini örtbas etmeye çalışan güruh yine görev başında, pardon Cilvegözü'nde ne olmuştu?

Yıldıray Oğur
-20 insanın ölüm haberinin saniyesinde "hah gördün mü" dış politika/akp/istihbarat zaafı analizleriyle karşılandığı ülke...

-Yunan ordusu İzmir'i işgal ettiği gün, "savaşa girersen böyle olur işte" diyenlere ne deniyordu acaba?

Adem Yavuz Arslan
-Reyhanlı'da ki alçak saldırıdan sonra 'fırsat bu fırsat' deyip hükümete sallayan, politik hesaplar yapanlar 'ne tür bir sınıf'tan acaba ?

Hakan Tahmaz
-AKP yanlış politikaları ve AKP korkusuyla zalim Esad'la empayi yapmaya dönüştürenler, katliamın çanak tutukları sanırım gördüler.

-Zalimden mağdur yaratma naifli ve rezilliği yaparak emperyalizm karşıtlıyla gönül eylendirenler,yerlerinde saymaya devam edebilirler.

-Erdoğan korkusuyla Esad arkasına gizlenenler bu katliamın vebaliyle sokata gezemez hale gelecekler. Çünkü günahları çok ve büyük

-Birde bütün bunları sol kisvesi altında yapanlar yuh demek geliyor içimde. Çünkü onlar AKP güç kaynağı.

-Günlerdir yürütüğü çözüm karşıtı politikayla toplumu gerek Kılıçdaroğlu neden bugün sağduyu soğukkalı olma çağrısı yaptı dersiniz.

(soL -Haber Merkezi)