Tüfekle hastaneye girdi, 'katliam yapacaktım' dedi: Sağlık çalışanları barikat kurarak korundu

Tüfek ve mermilerle İzmir Bayraklı Şehir Hastanesi'ne giren hasta gözaltına alındı. Sağlık çalışanları, "katliam yapacaktım" diyen kişiden koltuk ve sandalyelerden yaptıkları barikatla korundu.

Haber Merkezi

Sağlık sistemi sağlıkçılarını koruyamıyor, hastanelerde şiddet giderek tırmanıyor. Son olay İzmir Bayraklı Şehir Hastanesi'nde yaşandı.

Sabah saatlerinde hastanenin Kulak Burun Boğaz Servisi'nde sağlık çalışanlarını tehdit eden bir hasta şikayet üzerine gözaltına alınarak karakola götürüldü. Gün içinde serbest bırakılan hasta, bir kutu mermi ve tüfekle tekrar hastaneye gitti.

'Katliam yapacaktım'

Hastanenin 9'uncu katındaki Kulak Burun Boğaz Servisi'ne kadar ulaşan hastayı gören sağlık çalışanları kendilerini hekim odasına kilitledi. Koltuklar ve sandalyelerle kapının arkasına barikat kuran sağlık çalışanları polise haber verdi.

Polisin yeniden gözaltına aldığı hastanın "Tüfek ve bir kutu mermiyle gelmiştim, katliam yapacaktım" dediği öğrenildi.

Saldırgan emniyetteki işlemlerinin ardından çıkarıldığı nöbetçi hakimlikçe tutuklandı.

Olayın ardından Kulak Burun Boğaz Servisi'nde nöbetçi asistan hekim kalmadı. Kliniğin sorumlu hekiminin çağrısı ve talebine karşın asistan hekimlerden servis nöbetini devralmaya giden olmadı.

Hastanın tüfek ve mermiyle hastaneye nasıl giriş yapabildiği henüz bilinmiyor. Ancak İzmir Bayraklı Şehir Hastanesi'nde otopark ve acil servis girişleri gibi bazı noktalarda metal dedektörü bulunmuyor.

Sağlık çalışanları koltuk ve sandalyelerle kurduğu barikatla kendilerini korudu

'Planlı bir olay'

Olaya ilişkin yarın hastane önünde bir basın açıklaması gerçekleştirerek tepkilerini dile getireceklerini aktaran İzmir Tabip Odası Yönetim Kurulu Üyesi Yüce Ayhan, "Bu anlık gelişen değil planlanmış bir olay. Herhangi bir hasta yakınının kontrolsüz bir şekilde üst kat kliniklere, dokuzuncu kata çıkabilmesi ve hekimleri tehdit etmesi kabul edilebilir bir şey değil" dedi.

Açılışı birçok kez ertelenen hastane geçtiğimiz Ekim ayında hasta kabulüne başlamıştı. Hastane, Cumhurbaşkanı Erdoğan'ın bulunacağı açılış öncesi sağlık çalışanlarına yönelik "katılım" baskısı ve tıbbi malzeme eksikliğiyle gündeme gelmişti.