Reyhanlı'da bir skandal daha: Patlama anında tüm MOBESE'ler kayıt dışı

Geçtiğimiz cumartesi günü Reyhanlı'da gerçekleşen saldırılar sırasında, ilçedeki 73 MOBESE kamerasının tamamının birkaç gün önce "sistem arızası" verdiği ve kayıt yapmadığı ortaya çıktı.

Üç gün önce Hatay'ın Reyhanlı ilçesinde meydana gelen kanlı saldırıların ardından skandallar bitmek bilmiyor. AKP'nin Reyhanlı ile ilgili haberlere hukuksuz bir şekilde yayın yasağı getirmesinin ardından, şimdi de olayın perde arkasının aydınlatılmasını kolaylaştıracak MOBESE kameralarının çalışmadığı ortaya çıktı.

Akşam gazetesinden Levent Albayrak’ın haberine göre, ilçedeki 73 MOBESE kamerasının tamamının saldırıdan birkaç gün önce "sistem arızası" verdiği ve kayıt yapmadığı bildirildi.

Habere göre, güvenlik güçlerinin MOBESE kameralarındaki arızayı gidermek için teknik ekibin çalışma başlattığı ancak patlamaların yaşandığı gün bu arızanın henüz giderilemediği, bu nedenle soruşturmayı kolaylaştıracak kamera görüntüleri elde edilemediği belirtildi.

İlçe genelindeki 73 MOBESE kamerasının büyük bölümünün patlamaların meydana geldiği noktaları doğrudan gördüğü belirtiliyor.