Böyle çirkinlik az görülür: 'Reyhanlılılar neonazi, sünnilere eziyet ediliyor'

Yandaş Hakan Albayrak, Reyhanlı'da yüzün üzerinde yurttaşın öldürülmesine ses çıkarmazken, bölge halkını neonazi ilan etti. Albayrak, Suriyelilerin kafasının ezildiği, doktorların sünnilere eziyet ettiği yalanlarını sıralayarak, Reyhanlı halkını ÖSO'ya hedef gösterdi...

Gericiler hükümeti aklamak için şimdi de Reyhanlı halkını, Alevi doktorları ve Samandağlıları hedef gösterdi. Yandaş Hakan Albayrak, AKP'den Reyhanlı'da sıkıyönetim ilan etmesini istedi. Doktorların sünnilere eziyet ettiğini, Reyhanlı halkının Suriyelilerin kafasını ezdiği yalanlarını sıralayan Albayrak, bölge insanını ÖSO çetelerine hedef gösterdi.

Albayrak'ın cihatçı çetelere açıkça Alevileri ve Reyhanlı halkını hedef gösterdiği konuşmasında hükümet için kullandığı sözler ise en büyük yandaş kalemleri bile kıskandıracak cinstendi:

Bu hükümet, bu ülkeye iki numara büyük. Bu hükümetin Suriye siyasetenin asaleti, şerefi, şanı bu ülkeye beş numara büyük.

İşte Albayrak'ın utanç verici ve yalanlarla dolu o konuşması:

Gazeteci Mustafa Kemal Erdemol'dan tepki
Albayrak'ın hükümeti aklamak için gerici çetelere açıkça Reyhanlı halkını hedef göstermesine, bir süredir Reyhanlı'da bulunan gazeteci Mustafa Kemal Erdemol'dan tepki geldi.

Erdemol'un konuyla ilgili sosyal medyadan paylaştığı mesajlar ve çağrısı şöyle:

hakan albayrak adli yandas, reyhanli'da doktorlar hemsireler ve diger saglik gorevlileri yaralilar sunni diye onlara bakmiyorlar diyor... bilmeyen varsa ogrensin Hatay'in alevi nufus bulunmayan bir kac ilcesinden biri reyhanli'dir...alevileri de hedef gosteren bu provakator tutuklanmali ve yargilanmalidir...

tum medya kuruluslari, insan haklari orgutleri, reyhanli'ya ait dernekler hakan albayrak hakkinda kiskirticiliktan dava acmalilar...bir reyhanli'nin bireysel basvurusu da yeter...lutfen biri yapsin bunu...eger kanitlayamazsa bu alcak provakatorlugunun hesabini versin...bunlar iyice sapittilar...reyhan'i temsil eden hatay'li bir milletvekili yok mudur meclis'te? hic mi rahatsiz olmaz bu soysuzluktan?

(soL - Haber Merkezi)