Suriye'den Reyhanlı saldırısına kınama

Suriye yönetiminden, Reyhanlı'da yaşanan saldırıyı kınayan bir açıklama geldi. Açıkalmada, bu tür saldırıların Türkiye ve Suriye halkları arasındaki ilişkileri sabote etmeyi amaçladığı belirtilirken, saldırıyla ilgili Suriye'ye dönük suçlamaların tamamen asılsız olduğu ifade edildi.

Suriye yönetimi, Cumartesi günü Hatay'ın Reyhanlı ilçesinde meydana gelen saldırılarla ilişkin bir açıklama yaptı.

Açıklamada, “sivil insanları hedef alan bombalı terör eylemleri kınanırken bu gibi çirkef suçların terör olgusunun bölgede yayılmasının direk sonucu sayıldığı ve
Türkiye ve Suriye halkları arasındaki ilişkileri sabote hedefli olduğu” belirtilidi.

“Suriye'ye dönük suçlamalar asılsızdır”
Suriye resmi haber ajansı SANA'nın aktardığı açıklamaya göre, “Bu korkak ve çirkef terör eylemlerine ilişkin Suriye'ye yönelik yapılan tüm suçlamaların kesinlikle hiç bir aslı gerçeği olmadığı” söylenirken, “Bu terör eylemlerinin Suriye'nin ahlaki ve siyasi sistemine ilaveten uluslararası sorumluluklarıyla tamamen çeliştiğine” dikkat çekildi.

“AKP politikalarının bedenlini Suriye ve Türkiye halkları ödüyor”
AKP hükümetinin “teröre destek” politikalarının bedelini Suriye ve Türkiye halklarının ödediğine dikkat çekilen açıklamada ayrıca, Suriye ve Türkiye arasındaki ortak sınır bölgelerinde gelinen durumdan tamamen AKP hükümetinin sorumlu olduğu belirtildi.

“Türkiye hükümetinin bu bölgeleri teröristlerin karargah ve geçit merkezlerine dönüştürdüğüne” dikkat çekilen açıklamada, hükümetin aynı zamanda “Suriye'de masum insanların kanını döken ve her türlü vahşette bulunan teröristlere gereken tüm desteği temin ettiği” kaydedildi.

Açıklamada son olarak, “Suriye hükümetinin Reyhanlı patlamalarında şehit düşenlerin ailelerine ve kardeş Türkiye halkına taziyelerini takdim ederek, yaralılara da acil şifalar dilediği” ifade edildi.

(soL- Dış Haberler)