Hatay Valisi 'ölü sayısı 51' dedi: Peki Reyhanlı'da kim öldü?

Hatay Valisi Mehmet Celalettin Lekesiz, soL'un ve Reyhanlı halkının ısrarla dile getirdiği "Reyhanlı'da gerçek ölü sayıları gizleniyor" haberlerine ilişkin yaptığı açıklamada "'Ölü sayısı 150’ymiş de tam olarak ifade edilmiyormuş’ değerlendirmesine itibar edilmesin. Ölü sayısı 51" dedi.

Hatay Valisi Mehmet Celalettin Lekesiz, Reyhanlı'da 51 yurttaşımızın hayatını kaybettiğini ileri sürerken, katliam sonrası sağlıkçılara AKP tarafından verilen "ölü sayıları gizlensin, 50'yi geçmesin" talimatını ve hayatını kaybeden yurttaşların isimlerini neden açıklayamadıklarını söylemedi.

Vali aynı sözleri tekrarladı
Lekesiz, canlı yayınında NTV Muhabiri Hasan Uylaş’ın sorularını yanıtladı. Lekesiz, ölü sayısının 51’den fazla olduğu iddialarının hatırlatılması özerine şöyle konuştu: “Hayatını kaybedenlerin sayısının 51’den fazla olduğuna dair farklı değerlendirmeler var. Türkiye’nin bugünkü ulaştığı temel haklar ve özgürlükler, demokratik standartlar, hukukun ilkesinin sosyal ve siyasi yaşama hakim olması standartları, kamu yönetiminin eriştiği saydamlık göz önüne aldığında Türkiye’de ölü ve yaralı sayısının saklanması diye bir şey söz konusu değil. Saklanması ihtiyacı da duyulmaz.

‘Ölü sayısı 150’ymiş de tam olarak ifade edilmiyormuş’ değerlendirmesine itibar edilmesin. Bu rakamlar, tüm resmi kurum ve kuruşlarımız tarafından kayıt altına alınan rakamlardır. Patlamalarda 51 kişi hayatını kaybetti.”

Peki Reyhanlı’da kim öldü?
Konuya ilişkin daha önce sağlık çalışanlarına "50 ölü emri" verildiğine ilişkin haberi gündeme taşıyan soL gazetesi, bugünkü sayısında "Peki Reyhanlı’da kim öldü?" diye sorarak, katliamın üzerinden günler geçmesine rağmen, ölenlerin kimliklerinin hâlâ açıklanmamasına vurgu yaptı.

Yerel kaynaklar ve dış basının ölü sayısını yüzden fazla olarak vermesine rağmen AKP, saldırılarda 51 kişi öldüğünü iddia ediyor ve katliam kurbanlarının kimliklerini ısrarla açıklamıyor.

Dün gündeme gelen bir haber konuya ilişkin şüpheleri bir kez daha gündeme taşımıştı. Reyhanlı'daki büyük katliamda hayatını kaybeden bazı yurttaşlar cep telefonu ışığıyla akşam saatlerinde defnedilmişi.

(soL - Haber Merkezi)