Hataylı doktorlardan Albayrak'a çok sert yanıt: 'Gazeteci müsveddesi'

Reyhanlı'da yaşanan katliamın ardından Hakan Albayrak adlı "gazetecinin" Reyhanlı halkını neonazi ilan etmesi ve "Alevi doktorlar Sünni Suriyeli sığınmacıları tedavi etmiyorlar" iddiasına Hataylı doktorlardan sert yanıt verdi.

Hakan Albayrak adlı yandaş "gazetecinin" "Alevi doktorlar Sünni Suriyeli sığınmacıları tedavi etmiyorlar" iddiasına Hatay Tabip Odası Yönetim Kurulundan sert cevap geldi.

Sağlık çalışanlarının ve sağlık idarecilerinin gece gündüz demeden, her türlü zorluğa rağmen özveriyle çalıştığının vurgulandığı açıklamada, "Bizler insanları Alevi Sünni, Müslüman Gayri Müslim, Türk veya değil, hatta suçlu ve suçsuz diye de ayırmayız. Sağlık hizmetinin gereği ne ise eldeki olanaklar çerçevesinde ve aciliyetine göre bir sıralama ile onu yaparız. Bugüne kadarki uygulamalarımız hep böyle olmuştur. Bundan sonra da böyle olmaya devam edecektir" denildi.

Açıklamada Albayrak'ın akıl dışı iddialarına ilişkin şu ifadeler kullanıldı:

"Dün akşam saatlerinde adının Hakan Albayrak isimli gazeteci ve aktivist müsveddesi bir zavallının haber kanallarının birinde Reyhanlı ve Reyhanlı halkına dönük kabul edilemez ve gerçekle hiçbir bağı olmayan yorumlarına tanıklık ettik. Öncelikle kendisinin hiçbir ayrımcılığa maruz kalmadan bir Psikiyatri uzmanına muayene ettirebileceğimizi iletmek isteriz. Diğer yandan zaten acımızın bunca yoğun olduğu bugünlerde, televizyon kanalına çıkıp bölgedeki alevi doktorlar Sünni Suriyeli sığınmacılara bakmıyorlar iddialarının yalan, hiçbir şekilde gerçekle bir bağı olmadığını, bunu en iyi bilenlerin de kendi vatandaşlarımız ile Suriyeli sığınmacılar olduğunu tüm Türkiye kamuoyu ile paylaşmak isteriz. Gazeteci müsveddelerinin bu tarz yorumlarına da itibar edilmemesi gerektiğini tekrar hatırlatırız. Ayrımcılık yaptığını iddia ettiği isim listesini derhal ilgili makamlara ve Hatay Tabip Odası’na iletmesi halinde gerekli soruşturmanın da yapılarak, ayrımcılıkla bizlerin de mücadele edeceğimizi tüm kamuoyu ile paylaşmak isteriz. Gerçekle hiçbir şekilde örtüşmeyen bu iddialarla ilgili olarak ayrı ayrı Halk Sağlığı Müdürümüzden, İl Sağlık Müdürümüzden ve Sayın Hatay Valimizden gereken duyarlılık ve açıklamayı beklediğimizi basın aracılığı ile iletmek isteriz.”

(soL - Haber Merkezi)