TKP ÖSO bayrağını indirdi, polis biber gazı ile saldırdı

TKP Eskişehir İl Örgütü, "Türk Dünyası Kültür Başkenti" başlığı ile düzenlenen etkinlikte Suriye adına ÖSO adlı çetenin standının açılması ve ÖSO bayrağı asılmasına tepki gösterdi. TKP üyeleri ÖSO bayrağını indirirken, polis biber gazıyla saldırdı. İzmir'de de ÖSO standı TKP'liler tarafından dağıtıldı.

Eskişehir'de "Türk Dünyası Kültür Başkenti" başlığı ile yapılan etkinlikler kapsamında ÖSO adlı çetenin propaganda standı açıldı.

TKP Eskişehir İl Örgütü duruma tepki gösterirken, standa müdahale ederek ÖSO bayrağını indirdi.

Bu sırada polis ekipleri TKP'lilere biber gazları ile saldırdı. "Kahrolsun ABD, işbirlikçi AKP" ve "Katil ÖSO hesap verecek" sloganları atan TKP üyeleri daha sonra eylemi sonlandırdı.

TKP Eskişehir İl Örgütü'nün konuya ilişkin açıklaması şöyle:

TKP üyeleri ÖSO’culara geçit vermedi.

Eskişehir’de ‘’Türk Dünyası Kültür Başkenti’’ kapsamında yapılan ‘’6.Uluslararası Öğrenci Buluşması’’ etkinliğinde , Suriye standının , kendilerine "Özgür Suriye Ordusu" (ÖSO) diyen teröristlere teslim edildiğini gördük. Daha 1 gün önce Reyhanlı’da onlarda vatandaşımızın ölümüne sebep olan, AKP’nin beslemesiyle her gün Suriye’de onlarca masum insanı öldüren bu katil sürüsüne TKP olarak sessiz kalamazdık. Üyelerimiz standa müdahale edip bu teröristleri ifşa etmiş ve asılı duran ÖSO bayrağını indirmişlerdir.

Buradan ilan ediyoruz. AKP’nin ABD ve İsrail’in kuyrukluğunu yapmasının hesabını soracağız. AKP’nin birinci elde sorumlusu olduğu Reyhanlı katliamının hesabını soracağız.AKP’nin ülkemizi Ortadoğu’da sürüklediği savaşların hesabını soracağız. Hatay’ın, Türkiye’nin ve Suriye’nin gerçekten barış içinde yaşayacağı günlere inancımızla tüm dostlarımızı parti saflarında mücadele etmeye çağırıyoruz.

İzmir'de de ÖSO'ya geçit verilmedi
TKP'li Öğrenciler İzmir'de açılan ÖSO standına müdahale ederek ÖSO bayrağını indirdi. Polis, öğrencileri gözaltına almaya çalıştı.

13 uluslararası öğrenci derneğinin bir araya gelerek düzenlediği "6. Uluslararası Öğrenci Buluşması"nda, Özgür Suriye Ordusu (ÖSO) standı açıldı. TKP'li öğrenciler, Gündoğdu Meydanı'nda açılan standa müdahale etti.

Polis, masadaki ÖSO bayraklarının indirilmesinin ardından, öğrencileri gözaltına almaya çalıştı. TKP'li öğrencilerin kararlı duruşu ve çevredekilerin destek vermesiyle gözaltına alınmayan öğrenciler, Kıbrıs Şehitleri caddesine doğru yürüyüşe geçti.

(soL - Haber Merkezi)