Gazeteler Reyhanlı'daki saldırıya ilişkin neler yazdı?

Reyhanlı'da onlarca yurttaşımızın hayatını kaybettiği saldırının ardından medyanın büyük kesimi AKP'nin ortak metnini fısıldamayı görev bildi. Yandaş basın ortak şekilde "El Muhaberat" derken, soL gazetesi "ÖSO'nu da al git" diyerek AKP'nin rolüne dikkat çekti.

Yandaş basın Reyhanlı'da yaşanan katliam sonrası ortak bir sesle AKP'yi aklama çabasına girdi.

Vatan gazetesi:
Vatan gazetesi AKP yandaşlığını Reyhanlı’da onlarca yurttaşımızın hayatını kaybettiği saldırı sonrası bir kez daha kanıtladı. Gazete manşete “ESAD’IN KATİLLERİ” yazarken, AKP’nin sınırı cihatçı teröristlere ve ÖSO’culara nasıl açtığına tek kelime yer verilmedi.

Zaman gazetesi
Zaman gazetesi “REYHANLI’DA AĞIR TAHRİK” şeklinde bir manşet atarken, saldırının El Muhaberat bağlantılı olduğunu iddia ederek şaşırtmadı.

Hürriyet gazetesi:
“SINIRSIZ TERÖR” başlığı atan Hürriyet gazetesi hükümetin yandaş gazetelere ortak metin gibi geçtiği “El Muhaberat” iddiasını öne çıkardı. Gazete AKP’nin sorumluluğuna ilişkin tek kelime edemedi.

Akşam gazetesi:
Akşam gazetesi bugünkü manşetinde “EL PROVOKASYON” ve “ŞEYTANİ PLAN” manşetlerini kullandı. Gazete AKP’nin olayı çözdüğünü ve saldırının El Muhaberat bağlantılı olduğunu öne sürdü.

Star gazetesi:
Star gazetesi de diğer yandaş basın kurumları gibi olayı Suriye yönetimi ile ilişkilendirmeye çalışırken, “VAHŞET” manşetini tercih etti. Star da diğer yandaş gazeteler gibi vahşetin sorumlusu AKP’yi aklamayı denedi.

Radikal gazetesi:
Radikal “KATLİAM” manşetini kullanırken, sadece spota yer verdiği manşetinde “Emniyet istihbaratını” yazdı… Gazete AKP’nin sorumluluğuna ilişkin tek kelimeye yer vermedi.

Yeni Şafak gazetesi:
Yeni Şafak gazetesi “HESABI SORULACAK” şeklinde bir manşet atarken, katliamın birinci dereceden sorumlusu olan AKP’ye ilişkin tek kelime etmeyerek hükümetin açıklamalarını Suriye’ye savaş ilanına dönüştürmeye çalıştı.

Taraf gazetesi:
Taraf gazetesi “SURİYE’DEKİ SAVAŞ BİZE GELDİ” manşetini tercih ederken, hükümetin adeta tüm yandaş gazetelere fısıldadığı o sözcükleri öne çıkarmayı ihmal etmedi “El Muhaberat”

soL gazetesi:
“Halka yalan söylemek suçtur” diyerek yola çıkan soL gazetesi saldırıda AKP’nin rolüne açıkça dikkat çekerken, Başbakan Erdoğan’a seslenerek “ÖSO’NU DA AL GİT” dedi. soL, Reyhanlı'nın ÖSO adı verilen çetenin üssü haline geldiğini, cihatçı çetelerin Suriye'de birçok kez bombalı saldırı gerçekleştirerek, onlarca katliama imza attığını yazdı.

Birgün gazetesi:
Yaşanan saldırının ardından “ESERİNİZLE ÖVÜNÜN” manşeti atan Birgün gazetesi, “AKP’nin Suriye politikası halkımızı vurdu” dedi.

Yurt gazetesi:
Yurt gazetesi de bugünkü manşetinde AKP’nin rolüne dikkat çeken az sayıda gazeteden biri olurken “AKP’NİN ESERİ” başlığını tercih etti.

Aydınlık gazetesi
Aydınlık, Reyhanlı saldırsının ardından "Tayyip kamplarının bedeli 42 canımı" manşetini attı.

Evrensel gazetesi:
Evrensel gazetesi Suriye politikası ölüm kustu" başlığını kullandı.

Cumhuriyet gazetesi:
Cumhuriyet ise saldırıyı "Katiller" başlığı ile duyurdu.

İşte bugünkü gazetelerin manşetleri:

(soL - Haber Merkezi)