Antakya sokağa döküldü: “Cihatçı katilleri kentimizden kovacağız!”

Reyhanlı’daki patlamaların ardından Suriye'de Emperyalist Müdahaleye Hayır Platformu’nun çağrısıyla halk sokağa döküldü. Eğitim-Sen Hatay Şube önünde toplanarak Saray Caddesi’ne yürüyen Antakyalılar Vali’yi istifaya çağırdı.

Reyhanlı’da bomba yüklü iki aracın patlaması sonucu 40′tan fazla kişinin öldüğü, yüzlerce kişinin yaralandığı saldırı sonrasında "Suriye'de Emperyalist Müdahaleye Hayır Platformu"nun çağrısıyla halk sokağa döküldü. Eğitim-Sen Hatay Şube önünde toplanarak Saray Caddesi’ne yürüyen Antakyalılar burada bir basın açıklaması yaparak Vali’yi istifaya çağırdı.

Sendika.org'un haberine göre, Platform adına açıklamayı okuyan Eylem Mansuroğlu bu saldırının sorumlularının, Antakya’da serbestçe dolaşan eli kanlı katiller El Kaide, El Nusra benzeri cihatçı çeteler ve bunları koruyan, besleyen siyasi iktidar olduğunu söyledi.

Mansuroğlu şöyle konuştu:

"Bu saldırı, AKP iktidarının izlediği savaş politikaları sonucudur. Bu saldırı Türkiye ve Suriye halkları arasındaki var olan tarihi, ekonomik, kültürel ve akrabalık bağlarını yok edilmesi yerine düşmanlık politikalarının yerleştirilmesine yöneliktir.

Daha önce iki Hıristiyan din adamının kaçırılması, Alevi din adamı Ali Yeral’ın evine saldırılması ve son olarak patlatılan bombalar savaşın çok uzağımızda olmadığını, yanı başımızda, evimizin önünde, sokaklarımızda, kentimizde yaşandığının açık göstergesidir.

Biz demokrasi güçleri olarak yıllardır yaptığımız açıklamalarla, izlenen bu savaş politikasının kan, acı ve ölümden başka bir şey getirmeyeceğini dile getirmiştik.

Barış istiyoruz. Türkiye topraklarının başka bir ülkeye tehdit oluşturacak eli kanlı militanlar tarafından kullanılmasına son verilmelidir. Ülkemizde yer alan savaş mağduru Suriyeli sığınmacıların mülteci kamplarında ihtiyaçlarının karşılanması Reyhanlı, Antakya ve Altınözü’nde gördüğümüz kamuflaj elbiseli silahlı militanların bir an önce Ülkemizden çıkartılmasını istiyoruz.

Suriye’nin geleceği ancak Suriye halkı tarafından belirlenmelidir. Suriye’de gerçekleştirilmeye çalışılan mezhep çatışması bütün Ortadoğu’yu kana boğacak bir gelişme olacaktır. Reyhanlıdaki bu patlama bunun en açık kanıtıdır. Reyhanlı’da hayatını kaybeden vatandaşlarımıza baş sağlığı yaralılara da acil şifalar diliyoruz.”