AKP'den emir geldi: 'Ölü sayısı 50'yi geçmeyecek'

soL gazetesi Reyhanlı'da yaşanan saldırıların ardından önemli bir haberi daha gündeme taşıdı. Gazete AKP'nin Reyhanlı'daki gerçek ölü sayısını gizlediğini, ölü sayısının 50'yi geçmemesi konusunda sağlıkçılara emir verdiğini duyurdu.

Reyhanlı'daki facia ile ilgili hükümet tam bir karartma uygulamaya devam ediyor. Gerçekleri kamuoyundan saklamak için basına getirilen yasa dışı 'yayın yasağı' da devam ediyor. Basına yalnızca hükümetin yaptığı açıklamaları duyurma görevi verildi. Bu açıklamalar ise gerçekleri yansıtmaktan çok uzak.

soL gazetesi dün hükümetin "Reyhanlı senaryosunun" tutarsızlıklarına işaret eden bir manşetle çıkmış ve tartışma yaratmıştı. Bugün ise yine çok konuşulacak bir iddiayı manşetine taşıdı. Buna göre hükümet Reyhanlı’da sadece faillerle ilgili değil, kurbanlarla ilgili de yalan söylüyor. AKP’nin ölü sayısını 50 olarak açıklamasına karşın, soL gerçek sayının bunun çok üzerinde olduğunu tespit etti.

soL'un Hatay’daki sağlık emekçilerinden aldığı bilgiye göre Reyhanlı'daki ölü sayısı 50’nin çok üzerinde. Sağlık emekçileri, kendilerine “ölü sayısını 50’den fazla vermemeleri” uyarısı yapıldığını belirtiyorlar.

Konuya ilişkin tüm ayrıntılar bugün soL gazetesinde...

İşte gazetenin manşeti:

(soL - Haber Merkezi)