Sabiha Gökçen Havalimanı'nda seferler sabaha ertelendi

Sabiha Gökçen Havalimanı'nda 20.00'de başlayacağı söylenen, daha sonra 22.00'ye ertelenen seferler bu kez sabah 06.00'ya ertelendi. Pegasus ve THY tüm uçuşların iptal edildiğini duyurdu.

soL - Haber Merkezi

Pegasus'a ait yolcu uçağının sabah saatlerinde pistten çıkmasının ardından uçuşa kapatılan Sabiha Gökçen Havalimanı'nda iç ve dış hatlarda tüm seferler iptal edildi.

20.00'de başlayacağı söylenen, daha sonra 22.00'ye ertelenen seferler bu kez sabah 06.00'ya ertelendi.

soL'un edindiği bilgiye göre, iç hatlarda akşam saatlerinde bazı seferler gecikmeli olarak yapıldı ancak saat 22.45 itibariyle iç hat seferlerinin tamamı iptal edildi.

Pegasus ve THY'nin tüm uçuşları iptal ettiği belirtildi.

Yolcular durumu protesto ediyor.

Seferlerin sabaha kadar ertelenmesiyle birlikte havalimanının karşılayamayacağı kadar büyük bir yolcu yığılmasının yaşanacağı belirtiliyor. Bekleyen yolcu sayısının 20 bini bulabileceği ifade ediliyor.

Birleşik Arap Emirlikleri Sharjah-İstanbul seferini yapan Pegasus Havayolları'na ait yolcu uçağın bugün 09.43'te Sabiha Gökçen Havalimanı'na iniş yaptıktan kısa süre sonra kötü hava şartları nedeniyle pist dışına çıkmasının ardından seferlerin 20.00'ye dek ertelendiği duyurulmuştu. Daha sonra yapılan duyuruda ilk uçuş saatinin 22.00'ye ertelendiği belirtilmişti.