Joe Biden tura devam ediyor: Görüşmediği kimse kalmadı...

ABD Başkan Yardımcısı Joe Biden'ın Türkiye turundaki görüşme trafiği bitmek bilmiyor. Biden'ın her geçen dakika görüşme listesine yeni isimler dahil oluyor.

Haber Merkezi, ajanslar

ABD Başkan Yardımcısı Joe Biden, Cumhurbaşkanı Erdoğan ile yapacağı görüşme öncesi temaslarını sürdürüyor.

Dün gece geldiği İstanbul'da AKP, CHP ve HDP'den milletvekilleriyle görüşecek olan Biden'ın listesinde HDP’den Leyla Zana, Ayhan Bilgen ve Altan Tan, AKP’den Galip Ensarioğlu ve Orhan Miroğlu ile CHP’den Fikri Sağlar ve Sezgin Tanrıkulu bulunuyor.

Biden, öğleden sonra aralarında Kadri Gürsel, Aslı Aydıntaşbaş, Prof. Dr. Yaman Akdeniz, Anadolu Kültür Yönetim Kurulu Başkanı Osman Kavala'nın da bulunduğu isimlerle buluşacağı belirtilmişti.

Bu arada MHP Grup Başkanvekili Oktay Vural, TBMM'de düzenlediği basın toplantısında "Görüşme talebinin muhtemel konusu dikkate alındığında davetin maksadı dikkate alınarak MHP'nin böyle bir zeminde bulunamayacağı ifade edildi" açıklaması yaptı. 

'ÇOK CESUR BİR BABAMIN OLDUĞUNU SÖYLEDİ'

Turu bununla sınırlı olmayan Biden, MİT TIR'ları haberi nedeniyle tutuklanan Cumhuriyet Gazetesi Genel Yayın Yönetmeni Can Dündar’ın eşi Dilek Dündar ve oğlu Ege Dündar ile görüştü.

Conrad Otel’de yapılan görüşme sonrası gazetecilerin sorularını cevaplayan Ege Dündar, "Kısa bir konuşma oldu. Bana babamızın durumunu, iyi olup olmadığını sordu. Bana çok cesur bir babamın olduğunu söyledi. Gurur duymam gerektiğini söyledi. Gereken her şeyi yaptıklarını, basın özgürlüğü için konuşmaya devam edeceklerini söyledi. Desteğini bildirdi. Biz de ona bu inceliği gösterdiği için teşekkür ettik. Amerika’nın demokrasi modelinin basın özgürlüğüne değer verdiğini, bu değeri de bizim burada taşımaya çalıştığımızı söyledik.” ifadelerini kullandı.

TÜRKAN ELÇİ VE RAKEL DİNK DE GÖRÜŞECEK

Bu arada Tahir Elçi'nin eşi Türkan Elçi ve Hrant Dink'in eşi Rakel Dink de Biden ile görüşmek için Conrad Otel'e geldi. 

JOE BİDEN'IN EŞİ DE OKUL ZİYARETİNDE

ABD Başkan Yardımcısı Joe Biden’in eşi Jill Biden’ın Ortaköy’deki Zübeyde Hanım Mesleki ve Teknik Anadolu Lisesi karne törenine katıldı. Biden’a torunu Naomi ile damadı Howard da eşlik etti. Ziyaret boyunca Amerika’nın Türkiye Büyükelçilği görevlileri ile Beyaz Saray’dan gelen güvenlik ekibi sıkı güvenlik önlemi aldı. Türkiye ve ABD bayraklarının arasından geçerek okul bahçesine gelen Biden, öğrencilere hitaben bir konuşma yaptı.