Ethem Sarısülük’ün katili Ahmet Şahbaz’a tahliye!

Ankara Valiliği’nin, 'can güvenliği' için Ethem Sarısülük Davası’nı Aksaray’a taşıttığı katil polis Ahmet Şahbaz tahliye edildi.

Haziran Direnişi sırasında Ankara Kızılay Meydanı’nda Ethem Sarısülük’ü öldüren Ahmet Şahbaz tahliye edildi.

Sendika.org'da yer alan habere göre, Yargıtay 5. Ceza Dairesi’nin Ethem Sarısülük Davası’nı katil polisin “can güvenliğini” gerekçe göstererek Aksaray’a nakletmesinin ardından kararı kayda giren Ankara 6. Ağır Ceza Mahkemesi, Yargıtay kararı uyarınca dava dosyasını Aksaray Ağır Ceza Mahkemesi’ne gönderdi.

Ankara 6. Ağır Ceza Mahkemesi bu ara kararına bir alt madde de ekledi ve katil polis Ahmet Şahbaz’ın tahliyesine karar verdi.

Ethem Sarısülük'ün kardeşi Mustafa Sarısülük, Twitter'dan yaptığı açıklamada "Ak Saray'a, Ak Parti'ye ve Tayyip'e daha fazla katil lazım olduğundan kardeşimizin katili serbest bırakılmıştır" ifadelerini kullandı.

'KARAR TEŞVİK EDİCİ'
BirGün'e konuşan Sarısülük davası avukatlarından Kazım Bayraktar; "Bu karar polise bir teşvik primidir. Çatışmaların arttığı ortamda polisler yeni cinayetler işlemekten kaçınmasınlar diye polis Ahmet Şahbaz serbest bırakılmıştır. Kararı inceleyip gerekli adımları atacağız" dedi.