Eskişehir Osmangazi Üniversitesi'nde İHH provokasyonu: 12 öğrenci gözaltında

Eskişehir Osmangazi Üniversitesi'nde, gericilerin polis ve ülkücülerle işbirliği sonucu 12 üniversiteli gözaltına alındı.

Eskişehir Osmangazi Üniversitesi'nde, İnsan Hak ve Hürriyetleri İnsani Yardım Vakfı'nın (İHH) provokasyonu sonucu, okulda gerici faaliyeti engelleyen 12 öğrenci gözaltına alındı. Gözaltındaki öğrencileri taşıyan aracı da faşistler taşladı. 

Eskişehir Osmangazi Üniversitesi öğrencileri dün, açılmak istenen İHH standına izin vermemiş, gericileri okuldan kovmuştu. Sosyal medya üzerinden çağrı yapan gericiler, bugün İktisadi ve İdari Bilimler Fakültesi’nde bir basın açıklaması yapma kararı aldı.

Sendika'nın haberine göre, İHH'nın Suriye'deki cihatçılara destek verdiğini söyleyen ve sabah saatlerinde, bununla ilgili bir fotoğraf sergisi açan öğrenciler, öğleden sonra İktisadi ve İdari Bilimler Fakültesi'ne doğru yürüdü.

GERİCİ-ÜLKÜCÜ-POLİS; SOLCU ÖĞRENCİLERE KARŞI

Öğrencileri fakültede, 2 TOMA eşliğinde karşılayan gaz bombası ve tazyikli suyla saldırdı. Saldırının ardından 12 üniversiteli gözaltına alındı.

Gözaltına alınan üniversitelileri taşıyan çevik kuvvet otobüsü ise, yerleşke çıkışında gericilerin eylemlerine destek veren 30 kişilik ülkücü bir grup tarafından taşlandı.