Davutoğlu'ndan Eren Erdem açıklaması: Yazıklar olsun

Başbakan Davutoğlu, Türkiye’den Suriye’deki cihatçılara sarin gazı gittiğine yönelik iddialara "Bu alçakça bir iddia. Türkiye, kitle imha silahı üretmemiştir, kullanılmamasına da izin vermemiştir. Türkiye’den sarin gazı gittiğini kim söylüyorsa yalan söylüyor, iftira atıyor. Ben sadece yazıklar olsun diyorum" yanıtını verdi.

CHP İstanbul Milletkvekili Eren Erdem'in sarin gazı konusundaki açıklamalarına bir yanıt da Başbakan Davutoğlu'ndan geldi.

"Bir CHP milletvekili bugünlerde hepimizi derinden üzen ve CHP'ye oy veren seçmenleri de belki diğer milletvekillerini de herhalde derinden kaygıya teşvik eden ifadelerde bulundu" diyen Davutoğlu, şöyle konuştu:

Ben ülke zikretmeyeyim ama 'Eğer bir komşu ülkeyle Türkiye karşı karşıya gelirse Türkiye'ye karşı o komşu ülkenin safında olurum' dedi. Bu demokrasi tarihimizde hiç sarf edilmemiş bir sözdü. Düşününüz Türkiye bir komşu ülkeyle, tahmin ederseniz ben cümlenin bütününü burada diplomatik olarak söylemek istemiyorum, karşı karşıya gelirse, 'Türkiye'ye karşı onun yanında yer alırım' demek, TBMM çatısı altında bir milletvekiline yakışır mı? Onu diyen milletvekili artık 'Ben milletin vekiliyim' deme hakkına sahip olur mu?
(Sarin gazı iddiası) Bu alçakça bir iddia. Türkiye, kitle imha silahı üretmemiştir, kullanılmamasına da izin vermemiştir. Türkiye’den sarin gazı gittiğini kim söylüyorsa yalan söylüyor, iftira atıyor. Ben sadece yazıklar olsun diyorum.