Büyükelçi muhabbetleri: Ye iç golf oyna, kimse bir şey sormaz!

Suriyeli hackerların devlet görevlerinin maillerini yayınlamasıyla, büyükelçilerin arasındaki konuşmalar da ortaya çıktı. Konuşmalarda büyükelçilerin umursamaz tavrı göze çarpıyor.

Dış Haberler

Devlet görevlilerinin maillerinin Suriyeli hackerlar tarafından yayınlanmasıyla, büyükelçiler arasındaki kimi dikkat çekici konuşmalar da ortaya çıktı. Filistin Büyükelçisi Şakir Özkan Torunlar, bir mailinde "burası hiç de öyle dışarıdan görüldüğü gibi değil" derken, "benden önceki gibi yiyip içerek, golf oynayıp 5 yıl 10 ay da geçirebilirsin, kimse de bir şey sormaz" diyor.

Kahire Büyükelçisi Hüseyin Avni Botsalı ise, Özkan Torunlar'a gönderdiği bir mailde, "bol bol rafine edilmiş suyla yapılmış buz kullanılan", "buzlu limonata" yaptırmasını ve iki profesyonel tip bahçe fanı satın alarak rahat bir koltuğun arkasına yerleştirmesini söylüyor. İstiyorsa "çimlerin üzerine Afgan halısı" serdirmesini söyleyen Botsalı, iki fan yetmezse üçüncüsünü de karşısına yerleştirmesini de şöyle öneriyor:

Rahat bir hasir koltugun iki tarafina fanlari yerlestir. Arkasina da gunesligi tasit. Istiyorsan cimlerin uzerine afgan halisi serdirt. Sonra limonatani icerken beni hatirla. Arada sırada da tasaklarini elleyip yeterince islanip islanmadigina bak. Sayet islanmiyorsa, o zaman ucuncu bir fani da karsina yerlestir.