Birleşik Haziran Hareketi: Haziran Türkiyesi'ni kuralım

Birleşik Haziran Hareketi, "HAZİRAN Türkiye’sini Kuralım" başlıklı bir broşür yayınladı.

Haber Merkezi

Birleşik Haziran Hareketi, "Haziran Türkiye’sini Kuralım" başlıklı broşüründe "Haziran halk meclislerinde halkın birleşik direnişini örgütleyeceğiz" dedi.

"2013 yılı Haziran ayında halkın Erdoğan-AKP iktidarına karşı gerçekleştirdiği büyük direniş Türkiye’ye bir yön çizdi. Bu yeni yön; mücadeleci, anti-emperyalist, ilerici, emekçi halkımızın yakın tarihin tanık olduğu en büyük başkaldırısı ile çizildi" denilen açıklamada, şu ifadeler yer aldı:

 

"Bu topraklar nice zalimler, nice sömürgenler, nice hırsızlar, nice katiller gördü ama hiçbirine teslim olmadı. Şimdi Erdoğan-AKP iktidarına mı teslim olacağız?

Haziran Türkiye’si teslim olmaz!

Şimdi teslim olmayan, boyun eğmeyen, diz çökmeyen halkın iradesiyle Haziran’ın ülkesini kurmak için yürüyüşümüzü güçlendirme zamanıdır!

Erdoğan-AKP iktidarı yargıdan Meclis’e tüm alanları Kaçak Saray’ın denetimine soktu. 12 Eylül’e dayanan anti-demokratik yasalarla, barajlarla, ucube siyasi partiler kanunlarıyla birlikte seçimler halkın iradesinin önüne konulan bir barikat işlevi görüyor. AKP, yasakların yanında hile ve manipülasyonlarla sonucunu önceden belirlemeye çalıştığı seçimlere dayanarak iktidarını sürdürmeye çalışıyor.

Erdoğan-AKP iktidarının meşruluğu yoktur!"