Atatürk Üniversitesi İlahiyat Fakültesi'nde haremlik-selamlık uygulaması!

Atatürk Üniversitesi İlahiyat Fakültesi dekanlığının öğrencileri kadın ve erkek şeklinde ayırdığı ve öğrencilere farklı dersliklerde ders verildiği ortaya çıktı. Fakülte yönetiminin aynı zamanda öğrencilerin kantinlerini, hatta fotokopi çekme noktalarını dahi ayırdığı belirtildi.

Erzurum Atatürk Üniversitesi İlahiyat Fakültesinde karma eğitime fiili olarak son verildi.

DİHA'dan Selman Keleş'in haberine göre, kadın ve erkeklerin ayrı dersliklerde eğitim gördüğü fakültede, erkek ve kadın öğrencilerin yönetim baskısıyla birbirleriyle iletişim kurmalarının engellendiği, birbirlerini görmemeleri için kantinlerin hatta fakültedeki fotokopi ve kitap satış noktalarının dahi kadın-erkek bölümleri olarak ayrıldığı belirtildi.

‘EN FAZLA ÇAYIMIZI ALIP ÇIKACAĞIZ’
İlahiyat Fakültesi Öğrencisi Mahsun Karagöz, “Fakültemizde ayrımcılık yapılıyor. Kadın ve erkek arkadaşlar farklı sınıflarda ders görüyor. Böyle ilginç bir ayrıştırma var. Özerk olan üniversitelerde halen kadın ve erkek ayrımı yapılıyor. Aynı dersi aynı hocalardan alıyoruz ama böyle bir ayrımcılığa tabi tutuluyoruz. Kadınların kantininde oturamıyoruz. En fazla çayını alır hemen çıkarsın. Kadın ve erkek öğrencilerin fakültede bir araya gelebilecek bir ortamı bile yok” dedi.

‘ARTIK UTANIR HALE GELDİK’
Fakülte içerisinde yönetim tarafından büyük baskı uygulandığını belirten ismini vermek istemeyen başka bir öğrenci ise “Bir defasında fakülte içerisinde bir kadın öğrenci ile dersler hakkında konuştuk. Kadın arkadaşı yanımda gören bir hocamız beni köşeye çekerek ‘Gözüm üzerinde’ diye tehdit etti. Bir defasında ise kadın öğrenciler uygulamanın kaldırılması için dekanın yanına gitmişlerdi. Dekan öğrencileri ‘Böyle bir şey için bir daha yanıma gelmeyin’ diyerek kovmuştu. Artık kadınlarla konuşmaya cesaret etmenin yanı sıra utanıyoruz da. Bu uygulamanın bir an önce kaldırılması gerekir” ifadelerini kullandı.

DEKAN: BUNU KARIŞTIRMANIZIN BİR ANLAMI YOK
Konuya dair İlahiyat Fakültesi Dekanı Davut Yaylalı ise “Bunu niye araştırıyorsunuz? Gazetecisiniz de fakültenin iç işlerini dışarıya yansıtmanın, bunu karıştırmanızın bir anlamı yok. Gelirsiniz fakültede görüşürüz. Ben bu konuda size telefonda bilgi vermemem” dedi.