İzmir'de Semt Evi açılışı yoğun ilgi gördü

Türkiye Komünist Partisi'nin emekçi mahallelerinde açacağını duyurduğu Semt Evleri'nin ilki, bugün İzmir'de Çiğli Evka 2'de açıldı.

soL-İzmir

Türkiye Komünist Partisi'nin Eylül ayında düzenlediği, "Emekçilere" başlıklı konferans doğrultusunda, partinin yerelleşme ve emekçileşme adımları hız kazanıyor.

Bu doğrultuda kurgulanan, emekçi mahallelerinde açılacak Semt Evleri’nin ilki, bugün İzmir'de açıldı. Sağanak yağmura rağmen, bölge halkı açılışa yoğun bir ilgi gösterdi.

'DAYANIŞMA VE AYDINLANMANIN MERKEZİ OLACAK'

Açılış, mahalleliler adına söz alan mahalle sakinlerinin konuşmalarıyla başladı. Çiğli Evka 2 Semt Evi’nin, dayanışmanın ve aydınlanmanın merkezi olacağını vurgulayan mahalleliler, buna yönelik atölye çalışmalarına, kurslara ve söyleşilere dair bilgi vererek, tüm mahallede oturtmak istedikleri dayanışma kültürünün, Semt Evi’nin açılışında da kendini gösterdiğini ifade ettiler. 

Ardından Türkiye Komünist Partisi (TKP) İzmir İl Başkanı Mehmet İnam söz aldı. İnam, Evka 2 Semt Evi’nin alan olarak büyük olmadığını, öte yandan Semt Evi’ni var eden insanların büyük yürekli insanlar olduklarını ifade etti. Türkiye’deki en büyük problemin yalnızlık olduğunu sözlerine ekleyen İnam, emekçilerin mahallelerinde, iş yerlerinde yalnız kaldığını; semt evleriyle emekçilerin bir araya geleceklerini ve yalnızlıklarından kurtulacaklarını ifade etti.

Açılış gitar dinletisi ve mahallelilerin hep beraber hazırladıkları ikramlar ile devam etti.