Fiba Holding MSGSÜ'de protesto edildi

"İK'yı Etkilemenin 8 Yolu" başlığıyla etkinlik düzenlemek için Mimar Sinan Güzel Sanatlar Üniversitesi'ne gelen Fiba Holding yöneticileri Türkiye Komünist Gençliği tarafından protesto edildi.

soL - İstanbul

"Öğrenci Gelişim ve Çalışma Yaşamına Hazırlık Etkinlikleri" kapsamında "IK'yı etkilemenin 8 Yolu" başlığında düzenlenmek istenen etkinlik öğrencilerin tepkisiyle karşılaştı.

Etkinliğin başında söz alan Türkiye Komünist Gençliği üyesi öğrenciler üniversite kürsülerinin sermaye sınıfına ait olmadığını ve üniversitelerinde sermayeyi istemediklerini vurguladı. Fiba Holding'in yolsuzluklarından, doğa talanından bahseden üniversite öğrencileri; bu sabah işsizlik yüzünden intihar eden Boğaziçi Üniversitesi öğrencisi genç kadını hatırlatarak salonda bulunan holding yöneticilerine "geceleri rahat uyuyabiliyor musunuz?" diye sordu.  

Üniversite öğrencilerinin ilgi göstermediği etkinlikte, salondan TKG'li öğrencilerin çıkmasının ardından çok az kişinin kaldığı görüldü.

Salonu boşalttıktan sonra okul önünde açıklama yapan MSGSÜ öğrencileri, patronların değil işçi sınıfının yanında olduklarını vurguladı. 

AKP'nin ve patronların yağma politikalarına karşı daima emeğin yanında olacaklarını belirten öğrenciler, Nişantaşı'nda Suriyeli çocuğun üzerine kaynar su döken Mc Donalds'ın önünde düzenlenecek eyleme çağrı yaptı.