Erdoğan: İnancımızda kadın müstesna bir yere sahiptir, 'erkekle eşittir' demiyorum

"İnancımızda ve Anadolu irfanında kadın müstesna bir yere sahiptir" diyen Cumhurbaşkanı Tayyip Erdoğan, "Kadın ve Demokrasi Buluşması"nda yaptığı konuşmada, kadınlar için "erkekle eşittir' demiyorum, çok daha ötesidir" dedi.

Cumhurbaşkanı Tayyip Erdoğan, "Kadın ve Demokrasi Buluşması"nda konuştu.

Kadınlara yönelik kimi açıklamalarda bulunan Erdoğan, kadına yönelik şiddete ilişkin olarak, "erkek kadına şiddet uguluyorsa, kimse bunun faturasını dinimize, kültürümüze, medeniyetimize faturasını çıkaramaz" dedi.

'ERKEKLE EŞİTTİR DEMİYORUM'

Kadına şiddetle ilgili açıklamalarını sürdüren Erdoğan, "Rabbimiz cenneti babalarımızın ayaklarının altına değil, annelerimizin ayakları altına koydu" diyerek, "kadına şiddet, zihniyet bozukluğu meselesidir" şeklinde konuştu.

Erdoğan, "üç beş psikopatın yanlışı ne bizi, ne inancımızı ne geleneğimizi temsil eder. Bunlara hak ettikleri cezayı vermek devletin, üzerlerinde toplumsal baskı kurmak milletin işidir" diye konuştu.

"İnancımızda ve Anadolu irfanında kadın müstesna bir yere sahiptir" diyen Erdoğan, kadınlar için "erkekle eşittir' demiyorum, çok daha ötesidir, vatanı bile babavatan değil, anavatan olarak ifade eden bir gelenekten başkası beklenemez" dedi.

'TERÖRİSTBAŞLARI HAYIR DİYOR'

Başkanlık referandumuna dair de konuşan Erdoğan, "Hayır" diyenleri hedef alarak "e diyor Kandil, oyumuz 'Hayır'. Teröristbaşları 16 Nisan'da oyumuz 'Hayır' diyor" dedi.

Erdoğan, "bir kesimde sandık ve millet korkusu eksiden beri mevcuttur" diyerek, başkanlık referandumunun "bu sıkıntıları kökünden kaldıracağını" öne sürdü.

'ALMANYA'YI DÜNYAYA REZİL RÜSVA EDECEĞİZ'

Almanya'ya yönelik de açıklamalarda bulunan Erdoğan, şunları söyledi:

"Almanya'da arkadaşlarımızı konuşturmuyorlar. Varsın konuşturmasınlar. Ey Almanya sizin demokrasiyle uzaktan yakından alakanız yok. Sizin uygulamalarınız geçmişteki Nazi uygulamalarından farklı değil. Bize demokrasi dersi vereceksiniz, gelince orada Türk Bakanı konuşturmayacaksınız. Hollanda da aynı şeyi yaptı, belki diğerleri de gelecek. Fikre, düşünceye saygı bileceksiniz. Bunları uluslararası toplu olarak dile getireceğiz. Dünyaya rezil rüsva edeceğiz. Biz o Nazi dünyasını görmek istemiyoruz. Almanya bunları bırakalı çok olduğu sanıyorduk, yanılmışız. "