Bahçeli tehdit etti: 'Hayır' çıkarsa Türkiye karmakarışık olur!

MHP Genel Başkanı Devlet Bahçeli, referandumda "hayır" çıkması halinde Türkiye'nin "karmakarışık olacağını" belirterek "hayır" oyu verecek yurttaşları tehdit etti!

MHP Genel Başkanı Devlet Bahçeli, referandum sürecine ilişkin “Biz gidip ‘evet’i anlatmazsak kimse ‘evet’ demez. ‘Hayır’ çıkması halinde Türkiye ‘karmakarışık’ olacak" dedi.

Bahçeli, partisinin kuruluşunun 48’inci yıldönümü nedeniyle MHP’yi takip eden gazetecilerle bir araya geldi.

Al Jazeera’den Gonca Şenay’ın aktardığı habere göre, erken seçim senaryolarıyla ilgili “Evet de hayır da olsa, başka senaryolar üzerinden Türkiye’yi seçime götürme çok ciddiye alınır bir yaklaşım olmaz. Türkiye’yi senaryolara kurban etmemek lazım” dedi.

Bahçeli, gazetecilerin “Hayır çıkarsa ne olur?” sorusunu ise  şöyle yanıtladı: “Karmakarışık olur Türkiye. Bundan yararlanmak isteyen çevreler çıkabilir.”

“Sabaha kadar düşünüyorum. Sabahlara kadar ülkem için kendi kendimle tartışıyorum” diyen Bahçeli, partisinin kampanya sürecinde AKP’yle birlikte hareket etmesini doğru bulmadığını belirtti.

Kampanya sürecinde mitingler düzenleyeceğini aktaran Bahçeli, “Biz gidip ‘evet’i anlatmazsak kimse ‘evet’ demez. Karar verdiğin bir şeyi yapacaksın” dedi.

REFERANDUM SLOGANI

Bahçeli partisinin referandum sloganını da açıkladı: “Bu ülke için vazgeçilmez bir yeminimiz vardır. Onun için evet.”

MHP'Lİ BAKAN İDDİASI

Kurulacak olası bir kabinede MHP’li vekillere bakanlık verileceğine dair iddiayı da yanıtlayan Bahçeli, “ Öyle bir teklif MHP’ye yapılamaz. Yapılırsa karşılık alır. MHP’nin de öyle bir talebi olmaz” diye konuştu.

"AHMET TÜRK'TEN RANDEVU TALEBİ GELMEDİ"

 

 

Sağlık sorunları nedeniyle tahliye edilen eski Mardin Büyükşehir Belediyesi Eş Başkanı DBP’li Ahmet Türk’ün tahliyesine memnun olduğunu söyleyen Bahçeli’ye, Türk’ün “İmkanım olursa kendisini ziyaret edeceğiz” demesi soruldu.

Türk’ün cezaevinde olduğu dönemde tutuksuz yargılanması gerektiğini savunan MHP lideri şöyle konuştu: “Biz 2007 yılında TBMM’ye girdiğimizde orada birçok siyasi parti vardı. Sayın Aysel Tuğluk hanımefendi ve Sayın Ahmet Türk bizim bulunduğumuz bölüme gelerek hayırlı olsun temennilerinde bulundular. Farklı ideoloji de olsa, siyasette bunlar güzel şeyler. Çatışma ortamı da olsa insanlığı heba etmemek lazım. Böyle bir randevu talebi gelmedi. Olursa niye randevu vermeyelim?”