Antakya'da BOYUN EĞME dergisine gerici provokasyon girişimi!

Antakya'da haftalık siyasi dergi BOYUN EĞME'nin "Türkiye yobazlara bırakılamaz" kapağıyla yayımlanan 15'inci sayısının tanıtımı ve satışı sırasında, Furkan Vakfı adlı gerici bir oluşumun tacizine uğrayan Komünist Partililer, Antakya halkının desteği sayesinde gericilerin provokasyon girişimini boşa düşürdü.

soL-Antakya

Antakya'da haftalık siyasi dergi BOYUN EĞME'nin satışı sırasında dün Furkan Vakfı adlı gerici bir oluşumun üyelerinin tacizine uğrayan Komünist Partililer, bugünkü satış sırasında yine aynı gerici grubun provokasyon girişimleriyle karşı karşıya kaldılar. 

15 Ocak Cuma günü Antakya kent merkezinde haftalık siyasi dergi BOYUN EĞME'nin tanıtım ve satış çalışması için alana çıkan Komünist Parti üyeleri, Furkan Vakfı adlı bir oluşumun üyeleri tarafından sözlü tacize uğradılar.  

BOYUN EĞME tanıtımı ve satışı için bugün de Antakya kent merkezinde alana çıkan Komünist Parti üyeleri, yine aynı grubun engelleme ve provokasyon girişimiyle karşılaştı. BOYUN EĞME'nin "Türkiye yobazlara bırakılmaz" manşetini taşıyan 15'inci sayısından rahatsız olan Furkan Vakfı üyeleri, derginin tanıtım ve satışını sözlü ve fiziki tacizlerle engellemeye çalıştı. O sırada yoldan geçen kimliği belirsiz bir kişi, KP üyesinin yanına gelerek, "Sen ananın, bacının dizinden tahrik olmaz mısın?" dedi. Furkan Vakfı üyeleri de gülerek söz konusu kişinin bu sorusuna destek verdiler. Yüksek sesle dile getirilen bu soruya BOYUN EĞME satışındaki KP'liler ve o sırada çevrede bulunan yurttaşlar sert tepki gösterdi. Gerici vakfın mensuplarını protesto eden Antakyalılar, Komünist Parti üyelerine ve BOYUN EĞME dergisinin tanıtım ve satış faaliyetine destek verdiler. 

Yaşanan provokasyon girişiminden sonra bir açıklama yapan Komünist Parti üyeleri, "Bugün Antakya halkı, hem 'yobazlığa boyun eğmeyeceğiz' diyenlere destek vererek, hem de iradeli duruşlarıyla onurlu bir tavır sergilediler. Komünistler, Ortadoğu'daki savaşın Türkiye'deki kalelerinden Antakya'da gericiliğe ve cihatçı çetelere karşı boyun eğmeyecegini bir kez daha gösterdi. Ayrıca Komünist Partililer bu karanlığa karşı, aydınlanmacıları örgütlenmeye çağırdı" dedi.