ABD Küba'ya rapçilerle sızmaya çalışırsa...

ABD'nin Küba'da sosyalizme son verme girişimlerine şimdi de "Kübalı rapçiler" ve "hip hop" eklendi.

Dış Haberler

ABD Uluslararası Kalkınma Ajansı'nın (USAid), 2 yıldan uzun süredir Küba'daki undergroung hip hop gruplarının arasında sızmaya çalıştığı ortaya çıktı.

USAid'in bu girişiminin nedeninin, Kübalı rapçileri kullanarak, "sosyal bir değişiklik" arayan gençler arasında bir bağlantı kurmak olduğu iddia edildi. 

USAid'in gerçekleştirmeyi amaçladığı sosyal değişiklik, daha önceki benzerlerinde de yaşandığı gibi, Küba Devlet Başkanı Raul Castro'nun görevden ayrılmasını ve ülkedeki politikaların değişmesini amaçlıyordu. ABD'nin ülkede gerçekleştirdiği birçok operasyonda olduğu gibi, rapçilerin arasına sızarak gençler arasında bir kalkışma başlatma harekatı da başarısızlıkla sonuçlandı. 

Kübalı yetkililer, en az altı olayda USAid operasyonunda yer alanları sorguladı ve tutukladı. Aynı zamanda birçok bilgisayarı ele geçiren yetkililer, USAid'in ülkede temas halinde olduğu kişilere de ulaştı. USAid, sürdürülen programın gizli olduğunu reddederken, programın sivil toplumun gelişmesi için başlatıldığını iddia etti.