Mersin İdmanyurdu teknik direktörü görevde 48 saat kalabildi

Mersin İdmanyurdu'nun 2 gün önce teknik direktörlük görevine getirilen Nurullah Sağlam, hiçbir resmi maçta takımın başında bulunmadan istifa etti.

Spor Toto Süper Lig ekibi Mersin İdmanyurdu'nda teknik direktör Nurullah Sağlam, sürpriz bir kararla görevinden ayrıldı.

Sezona Mesut Bakkal ile başlayan, daha sonra Bülent Korkmaz’ı takımın başına getiren Mersin temsilcisi, olaylı ayrılığın ardından Hakan Kutlu ile anlaşmıştı. Kutlu'nun istifası sonrası iki gün önce Nurullah Sağlam’ı göreve getiren Mersin İdmanyurdu’nda tecrübeli ismin de istifa ettiği öğrenildi.

Ziraat Türkiye Kupası'nda dün evinde oynadığı Bucaspor maçına lisansı yetişmediği için takımın başında sahaya çıkamayan Sağlam, 1 sezonu opsiyonlu 1,5 yıllık sözleşme imzalamıştı.

Ligin ilk yarısında 2 galibiyet, 4 beraberlik ve 11 yenilgi alan Mersin İdmanyurdu, 10 puanla 17'inci sırada yer alıyor.

'RİCA MİNNET SAHAYA SÜRÜYORUZ'
Mersin İdmanyurdu Kulübü Başkanı Hüseyin Çalışkan, Nurullah Sağlam'ın görevini bıraktığını ancak ikna etmek için kendisine ulaşmaya çalıştığı söyledi. Sağlam'ın haklı tarafının bulunduğu ifade eden Çalışkan, "Sağlam bana 'tamamen dağılmış takımı dışarıdan topluyorum. Kondisyon yok. Koş dediğim adam elini bacağına atıyor, sakatım diyor' dedi. Yani haklı tarafı var adamın. Hakikaten hangi futbolcuyu çağırsam zamanı dolmuş, serbest kalmış. Adamın parasını veriyoruz rica minnet sahaya sürüyoruz. Para verilmemiş herkes serbest kalmış, bilmem ne olmuş. Daha yabancıları pazartesi aradık gelin diye. Çocukların hiçbirisi para pul almamış" diye konuştu.

Çalışkan, "Nurullah Sağlam'ın istifa nedeni, takımın iyi kamp yapmaması, kondisyonunun olmaması, futbolcuların birçoğunun serbest kalmış olması ve parasını almaması" dedi.

Kendisinin de 3 gün önce başkan olduğunu anımsatan Çalışkan, şu ifadeleri kullandı: 

"Ben de göreve yeni geldim. Vallahi daha evime, işime gidemedim. Federasyonu arıyorsun borç, eski hocalara borç, eski futbolculara borç, bankaya borç, yöneticiye borç, vergi dairesine borç, her yere borç var. Bu kadar çok yer olunca 10 kişiyle uğraşacağımıza şimdi 100 kişiyle uğraşıyoruz."