Maccabi Tel Aviv futbol takımı hedefte

Türkiye-İsrail ilişkilerinde artan gerginliği fırsata çevirmeye çalışan gericiler, Beşiktaş'la karşılaşması beklenen İsrail futbol takımı Maccabi Tel Aviv'i hedef aldılar. Maç konusundaki spekülasyonlar üzerine açıklama yapan Bakan Kılıç ise, maçın öngöülen yer ve tarihte oynanacağını söyledi.

Türkiye-İsrail arasındaki gerginliğin karşılıklı açıklamalarla tırmanması ile birlikte anti-Semitik gericiler harekete geçti. UEFA kupasında karşı karşıya gelecek olan Beşiktaş ile Maccabi Tel Aviv futbol takımları arasındaki karşılaşma öncesi, konuk takımın hedef alındığı bir kara propaganda yürütülüyor. 15 Eylül'de İstanbul İnönü Stadı'nda oynanacak maç öncesi, farklı gerici grupların maçın ertelenmesi için harekete geçti. Bazı gruplar ise maçta olay çıkarmaya hazırlanıyor.

Spekülasyonların sürmesi üzerine Gençlik ve Spor Bakanı Suat Çelik, konuyla ilgili bir basın toplantısı düzenledi. Çelik, maçın tarafsız sahada oynanmasının seslendirildiğini belirterek, ''Bu konuda en küçük haklı talep söz konusu değildir. Futbol karşılaşması öngörülen yer ve tarihte icra edilecektir. İstanbul medeniyetler beşiğidir. Türkiye ile İsrail ile muhtelif konularda sıkıntılar yaşanmaktadır, ancak bu maçın oynanmamasını gerektiren bir durum değildir'' dedi.

İsrail ile Türkiye halkı arasında herhangi bir sıkıntının söz konusu olmadığına dikkati çeken Suat Kılıç, şöyle devam etti: ''Türkiye, gelişen süreçte ölen kişilerin ailesinden özür dilenmesini beklemektedir. Tazminat beklentisi vardır.

Türkiye Cumhuriyeti, Gazze'ye uygulanan ablukanın sona erdirilmesini istemektedir. İsrail ekibi, Beşiktaş ile en rahat şekilde maçını oynayacak ve geri dönecektir. Maç üzerinden Türk milletine haksızlık söz konusudur. Özel güvenlik istemeleri söz konusu değildir. Bu talep hoş karşılanmaz. Maçın 15 Eylül tarihinde oynanması, bu tarihte de Filistin Devleti'nin kurulmuş olması tamamen tesadüftür. Bu tarihte başka etkinlikler de söz konusu olabilir. Bu konuda ayrıca sıkıntı olacağına ihtimal vermiyorum. Maçla ilgili söz sahibi UEFA ve FIFA'dır.''

''Taraftarlar hassasiyeti bilmektedir. Beşiktaş taraftarı da bu konuda hassastır'' diye konuşan Çelik, düzenlediği basın toplantısıyla ilgili olarak, ''UEFA veya İsrail tarafından gelen bir talep üzerine basın toplantısı yapmıyoruz. İsrail'e girişte bize uygulanacaklar ne ise biz de aynı şekilde kendilerini karşılayacağız. Ancak yine de konuyla ilgili bakanlıklar bulunmaktadır. İsrail takımı gelecek, en güvenli bir şekilde maçını yapacak ve aynı şekilde ülkesine dönecektir'' diye konuştu.

Gericilerden kampanya
Sosyal paylaşım sitesi Facebook'ta açılan "Beşiktaş-Maccabi Tel Aviv Maçını Protesto Ediyoruz" başlıklı sayfada, İsrail takımını havalanında ve daha sonra stadda protesto etmek için çağrı yapıldı. Sayfada, Tel Aviv takımında oynayan 6 futbolcunun İsrail istihbarat görevlisi olduğu gibi kaynağı bilinmeyen iddialar ortaya atıldığı ve protesto çağrıları yapıldığı görülüyor.

Sayfada bir yorumcunun ise şöyle yazdığı görülüyor:

Maç iptal olmayacakmışmış,gerekli tedbirler alınmışmış..
Gelsinler bakalım.Gençler o konuyu halleder :))

Konuyla ilgili olarak gerici çevrelerde tartışmalar sürerken Kurtubadergisi adlı internet sitesinde maçın ertelenmesi çabalarına karşı stadda protesto düzenlenmesi gerektiği savunuldu. Sitede konuyla ilgili olarak şöyle denildi:

"Beşiktaş’ın oynayacağı maçı iptal ettirmek için de farklı grupların harekete geçtiğini duyduk. Bu tarz hareketlerde dikkatimi çeken, eylemden sonraki gün gerçekleşen iptalin hiçbir haber değerinin kalmaması ve olayın unutulup gitmesi. Şimdi önümüzde iki seçenek var. Ya bu maçı da iptal ettirip meseleyi kapatacağız. Ya da tüm dünyanın takip edeceği bu maçta estetik bir şey yapıp, Filistin mesajımızı tüm dünyaya naif bir şekilde ileteceğiz. Mavi Marmara’da insanlık vicdanı vurgusu üzerinden bunu başardık. Bir kez daha neden olmasın?"

(soL - Spor)