Futbolculardan anlamlı eylem

Dikili Belediyespor ile Bergama Gençlerbirliği karşı karşıya geldiği maçta amatör küme maçlarındaki sağlık hizmetlerinin yetersizliği protesto edildi.

Milliyet'ten Özgür Aşar'ın haberine göre Dikili’de oynanan 1. Amatör Küme maçında Dikili Belediyespor ile Bergama Gençlerbirliği karşı karşıya geldiği maçta ilginç bir anma ve protesto yaşandı. Maç sırasında tüm futbolcular bir anda kendilerini yere bırakarak ambulans eksikliğini protesto ettiler.

İki hafta önce Güzelbahçe Belediyespor maçında kalp krizi geçiren, ambulans ve sağlık görevlisi olmadığı için hastaneye geç götürülen Tiresporlu Serkan Tuğal, hastanede yapılan tüm müdahalelere rağmen kurtarılamamıştı.

Dikili’de oynanan 1. Amatör Küme maçında Dikili Belediyespor ile Bergama Gençlerbirliği karşı karşıya geldiği maçın 5. dakikasında taca çıkan toptan sonra Gençlerbirliği oyuncuları sahada yatarak hayatını kaybeden Tiresporlu Serkan’ı andı ve ambulans olmamasını protesto etti. Nitekim bu oynanan maçta yine ambulans yoktu.

Maçın hakemi Mehmet Lütfi Tomuş ve seyirciler, protesto karşısında şaşkınlık yaşadı. Ancak futbolcuların kendilerini yere atarak gerçekleştirdikleri protesto büyük destek gördü. Karşılaşmanın hakemi Mehmet Lütfü Tomuş da protesto sırasında oyunu durdurdu.

İki kulübün yöneticileri de, “Başka Serkanlar ölmesin, amatöre sağlık hizmeti gelsin” diyerek futbolcuların yanında olduklarını belirttiler.
 
Ayküsan Ülküspor takımı oyuncuları da sahaya Serkan’ı anan pankartla çıktı.