Üniversitelerde boykot başladı!

Türkiye’nin birçok üniversitesinde doğalgaz ve elektrik zamlarına karşı boykot başladı!

soL (HABER MERKEZİ) Yurtsever Cephe Öğrenci Birliği'nin çağrısıyla, bugün Türkiye'nin çeşitli üniversitelerinde son zamlara karşı boykot yapılıyor. Dersler İstanbul'daki kimi üniversitelerde tüm öğrencilerin katılımıyla tamamen durdu.

Yıldız Teknik Üniversitesi
Yıldız Teknik Üniversitesi'nde Davutpaşa ve Beşiktaş kampuslarında yaklaşık 450 öğrencinin katılımıyla iki ayrı eylem yapıldı ve derslerin yarısına yakın bir bölümüne giren öğrenci yok.

Mimar Sinan Üniversitesi
Mimar Sinan Güzel Sanatlar Üniversitesi'nde bu gün 11.00 - 12.00 arasında doğalgaz zamlarına karşı bir saatlik ders boykotu gerçekleştirildi. Amfi ve kantin konuşmalarıyla öğrenciler boykota destek vermeye çağrıldı. Fen-Edebiyat Fakültesi Kış Bahçesi'nde toplanan öğrenciler krizi, zamları ve AKP'yi tartıştılar. Yapılan şiir dinletilerinin ardından okulun içinde geçerek bahçe kapısının önünde toplanan öğrenciler basın açıklamalarını gerçekleştirdiler. Üniversitenin Fındıklı Kampusu'nde konuyla ilgili bir forum gerçekleştirildi.

Ortadoğu Teknik Üniversitesi
ODTÜ'de postane önünde toplanan öğrenciler, "Faturayı halk değil, Tayyip ödeyecek", "AKP zammını al başına çal" sloganları atarken, zamlar geri çekilinceye kadar her Cuma üniversitelerde eylemlerin devam edeceğini açıkladılar. Eylemde ayrıca hafta boyunca üniversitede öğrencilerin zamlarla yönelik düşüncelerini yazdıkları defter Başbakan Recep Tayyip Erdoğan'a gönderildi.

İstanbul Teknik Üniversitesi
Doğalgaz zamlarına karşı İTÜ Maslak kampusunda bugün 10:30 11:30 saatleri arasında bir derslik uyarı boykotu gerçekleştirildi. Tüm fakültelerin önünde toplanan öğrenciler, 75.yıl yemekhanesinde buluşarak protestolarını gerçekleştirdiler. Yapılan konuşmaların ve zamlara karşı öğrencilerin yazdığı şarkının söylenmesinin ardından boykot sona erdi.

Hacettepe Üniversitesi
Hacettepe Üniversitesi'nde, Yabancı Diller Yüksekokulu önünde başlayan yürüyüş Kampus içindeki postanenin önünde sona ererken, öğrenciler AKP Genel Merkezi'ne bir mektup gönderdi.

Ankara Üniversitesi
Ankara Üniversitesi'nde Dil Tarih ve Coğrafya Fakültesi ile Cebeci Kampüsünde öğrenciler derslere 1 saat girmedi, zamlar çeşitli eylemliliklerle protesto edildi.

İstanbul Üniversitesi
İstanbul Üniversitesi Avcılar Kampusunde Veterinerlik Fakültesi'nde dersler tamamen durdu. Kampusta Mühendislik, İşletme ve Teknik Bilimler fakültelerinden öğrenciler de boykota destek verdi. İstanbul Üniversitesi Cerrahpaşa Tıp Fakültesi'nde de öğrenciler protesto gösterisi düzenlediler.

Marmara Üniversitesi
Marmara üniversitesi'nin Acıbadem ve Anadolu Hisarı kampuslerinde dersler tamamen durdu. Haydarpaşa ve Göztepe Kampuslerinde 200'e yakın sayıda öğrenci yürüyüş yaptı. Bahçelievler Kampusu'nde eylem yapıldı.

Boğaziçi Üniversitesi
Boğaziçi Üniversitesi Kuzey Kampus'te boykot ve eylem yapıldı. Eylemde Beyoğlu Kumpaya tarafından bir tiyatro gösterisi sunuldu.

Ege Üniversitesi
Ege Üniversitesi Hazırlık bölümünde öğrenciler zamlara karşı toplandı. Yüzlerce öğrenci boykot için hazırlıklar yapıyor.

Dokuz Eylül Üniversitesi
Dokuz Eylül Üniversitesi öğrencileri Güzel Sanatlar Fakültesi önünde zamlara karşı toplandılar. Zamlara karşı boykot yapan öğrenciler derslere girmediler.

Anadolu Üniversitesi
Eskişehir Anadolu Üniversitesi öğrencileri zamlara karşı okullarının yemekhanesi önünde buluştular. Bir saat süren boykot, basın açıklamasının ardından müzik dinletisi yapılarak son buldu.

İstanbul Bilgi Üniversitesi
Bilgi Üniversitesi'nde dersler yarı yarıya durdu. Pek çok öğretim üyesi, boykotu destekleyerek derslerini iptal ettiler. Beyoğlu Kumpanya tarafından bir tiyatro gösterisi düzlendi ve 100 civarında öğrenci kantinde toplandı.

Galatasaray Üniversitesi
Galatasaray Üniversitesi'nde dersler yarı yarıya durdu. Yüzlerce üniversite öğrencisi boykota sloganlarla destek verdi.

Kocaeli Üniversitesi
Kocaeli Üniversitesi öğrencileri boykot için sabah saatlerinde kantinde toplanmaya başladı. AKP'nin son dönem yaptığı elektrik ve doğalgaz zamlarını protesto eden öğrenciler okullarında konuyla ilgili bir forum gerçekleştirdiler.

İzmir Yüksek Teknoloji Enstitüsü
İzmir Yüksek Teknoloji Üniversitesi'de de bugün dersler boykot için durdu. Öğrenciler üniversitede zamlara karşı bir eylem gerçekleştirdiler.