TKP’den teşekkür ve çağrı

TKP Siyasi Bürosu “Ya Osmanlı’ya Dönüş Ya Sosyalist Cumhuriyet” mitingine katılanlara teşekkür ederek, 29 Mart’ta partinin oylarını artırmak için çalışmaya ve sandıklarda müşahit olmaya çağırdı.

soL (HABER MERKEZİ) Türkiye Komünist Partisi Siyasi Bürosu, 15 Mart'ta Kadıköy'de düzenlenen "Ya Osmanlı'ya Dönüş, Ya Sosyalist Cumhuriyet" mitingine katılan ve destek olan herkese teşekkür etti. 29 Mart yerel seçimlerinde Türkiye'nin gerçeklerini tüm işyerlerinde, mahallelerde dile getirerek partinin oylarını artırmaya çağıran TKP Siyasi Bürosu, emperyalistleri, gericileri, işbirlikçileri durdurmak için onlardan "daha kararlı ve daha hızlı" davranmak gerektiğini vurguladı.

TKP Siyasi Bürosu tarafından yayınlanan TKP'nin Sesi 3 no'lu bültende şöyle denildi:

"1- Türkiye Komünist Partisi, 15 Mart Pazar günü Kadıköy'de düzenlenen "Ya Osmanlı'ya Dönüş, Ya Sosyalist Cumhuriyet" mitingine katılan, destek ve dayanışma mesajı yollayan tüm yurtseverlere, devrimci, ilerici insanlara teşekkür eder. Türkiye'yi gericiliğin karanlığından, bağımlılık zincirinden ve sömürüden kurtarıncaya kadar sürecek olan mücadelemizde çoğalarak birlikte olacağımıza inancımız sonsuz. 15 Mart'ta tazelediğimiz umutla yola devam ediyoruz.

2- 29 Mart yerel seçimlerine on gün kadar bir süre kaldı. Gelin TKP'ye verilecek oyların sayısını artırmak için her tür olanağı değerlendirelim. "Bir oydan ne çıkar" diye düşünmeyelim. İşyerimizde, mahallemizde, ailemizde Türkiye'nin gerçeklerini dile getirip, TKP'nin bu seçimlere neden katıldığını anlatalım.

3- Türkiye Komünist Partisi dostlarımıza, çevremizdeki kişilere verilmek üzere bir mektup kaleme aldı. Bu mektubu herkese iletelim, onlarla tartışalım.

4- Partinin Propaganda Bürosu tarafından hazırlanan "Durdurun" adlı filmi olanaklar ölçüsünde çok kişiye ulaştıralım, komşularımıza, eşimize dostumuza izletelim. Filme henüz ulaşamamışsak en yakın TKP örgütü ile temasa geçerek bir kopya edinelim.

5- Bu yıl oy kullanmak için Nüfus Cüzdanı'nda TC Kimlik Numarası'nın olması gerektiğini unutmayalım. Eğer kimlik kartımızı değiştirmediysek, bunu hemen yapalım.

6- Oyumuzu mutlaka kullanalım, çevremizdekileri oy kullanmaya teşvik edelim.

7- Oy kullanma sırasında gözümüze çarpan yasadışı uygulamalara izin vermeyelim, bu türden olayları en yakın TKP örgütüne bildirelim. Seçimlerde sandık kurullarının görevleri hakkında bilgi edinelim, önümüzdeki hafta www.tkp.org.tr adresinde yer alacak bilgileri dikkatle okuyalım.

8- Geçtiğimiz seçimlerde binlerce TKP oyu sandık oyunları ile gasp edildi. Buna izin vermemek için sandıklarda TKP için görev üstlenelim. Müşahit formu doldurmamışsak, en kısa sürede dolduralım, çevremizde güvenilir kişileri gözlemci olmaya özendirelim.

9- Unutmayalım, emperyalistler, gericiler, işbirlikçiler çok çalışıyor. Biz onlardan daha hızlı, daha kararlı ve akıllı olmak durumundayız. Onları durdurmak için!

10- Gelin, hep beraber onları DURDURALIM!