TKP’den eylem: Zamları geri alın

Türkiye Komünist Partisi, İstanbul Büyükşehir Belediyesi önünde bir eylem yaparak ulaşım zamlarının geri alınması talebinde bulundu.

İstanbul Büyükşehir Belediye Meclisi’nin oturumunun yapıldığı saatlerde Türkiye Komünist Partisi İBB önündeki bir basın açıklaması gerçekleştirdi. Açıklamada ulaşıma yapılmış olan zamların geri alınması talep edildi.

TKP İstanbul İl Örgütü, daha önce bir açıklama yaparak İBB’yi zamları geri alması konusunda uyarmıştı. Bugünkü eylemde zamma karşı halktan toplanan imzalar belediyeye ve meclis üyelerine teslim edilirken, zamların geri alınması talebi yinelendi.

TKP açıklamasında “Kadir Topbaş, "halk nasılsa buna da alışır" diye düşünüyor olabilir ancak yoksulluk ve krizle her gün mücadele etmek zorunda kalan, ekmek parası için dünyanın yolunu aşmak zorunda kalan İstanbullular bu zamlara tepkilerini dile getiriyor. İşte bu nedenle Türkiye Komünist Partisi olarak, İstanbul halkını, emekçileri, işsizleri, ev kadınlarını ve öğrencileri, yani bütün halkımızı temsil eden dostlarımızla birlikte, İstanbul'un dört bir yanından, mahallelerden, okullardan, işyerlerinden, kalkıp geldik. Halkımızın talebini tekrar dile getiriyoruz: Zamları geri alın” denildi.

Eylem sırasında daha önceki uyarı açıklamasında ilan edilmiş olan talepler de bir kez daha yenilendi. TKP’nin talepleri şu şekilde:

Metrobüs’te tam bilet ücreti 1.5 TL’ye, indirimli bilet ücreti 0.85 TL’ye geri çekilmelidir.
İETT ve Özel Halk otobüslerinde kullanılan Elbil ücretleri 7.5 TL’ye geri çekilmelidir.
Metrobüs’te “aktarma alır, aktarma verir” uygulamasına geri dönülmelidir.
Tek geçişlik elektronik bilet ücreti 1.5 TL’ye geri çekilmelidir.
Aylık AKBİL’de 160’a düşürülen geçiş hakkı eski hali olan 200’e yükseltilmelidir.
2010 yılı Haziran ayına kadar Metrobüs ücretlerinde artırım yapılmayacağı karar altına alınmalıdır.

TKP İstanbul İl Örgütü, konunun takipçisi olacağını duyurdu.

(soL - İstanbul)