Tekmelerle bebek öldüren polisler ve amirleri hakkında suç duyurusu

Cumartesi günü polis şiddetine maruz kalan Genç-Sen üyesi öğrenciler DİSK Genel Başkanı Süleyman Çelebi'nin de katılımıyla DİSK Genel Merkezi'nde bir basın toplantısı düzenledi. Polis şiddeti sonucu bebeğini kaybeden hamile kadın öğrencinin avukatı da yapılan suç duyurusu hakkında bilgi verdi.

4 Aralık Cumartesi günü, Başbakan Erdoğan'ın rektörlerle yaptığı toplantıyı protesto etmek ve kendi taleplerini duyurmak için toplandıkları Kabataş'ta polis şiddetine maruz kalan Genç-Sen üyeleri basın toplantısı düzenledi. DİSK Genel Merkezi'nde düzenlenen toplantıya DİSK Genel Başkanı Süleyman Çelebi de katıldı.

Basın toplantısında, polis şiddeti sonucu bebeğini kaybeden hamile kadın öğrencinin avukatı Zeliha Kabataş da olay ve olayla ilgili bulundukları suç duyurusu hakkında bilgi verdi.

Genç-Sen: Hamile olduğunu söylemesine rağmen polis tekmeledi
Öğrenci Gençlik Sendikası (Genç-Sen) adına okunan basın metninde 4 Aralık Cumartesi günü gerçekleşen polis şiddeti ve özellikle Genç-Sen üyesi hamile bir kadın öğrencinin polisin tekmeleri sonucu bebeğini kaybetmesi anlatıldı.

Basın metninde, "Cumartesi günü 14 Genç-Sen'li arkadaşımız gözaltına alınmış, 11'i aynı gün akşam saatlerinde bırakılırken, 2'si MYK üyemiz olmak üzere 3 arkadaşımız ise hiçbir açıklama yapılmadan 28 saat gözaltında tutulmuştur. Eylemde polis müdahalesi sonucunda çok sayıda arkadaşımız yaralanmış, kadın arkadaşlarımız polisin sözlü tacizine maruz bırakılmış, bir kadın arkadaşımız kasıklarından aldığı darbe sonucu rahatsızlanmıştır.

Yine Cumartesi günü Dolmabahçe'de hamile olan bir arkadaşımız, çevik kuvvet polisleri tarafından aldığı darbeler yüzünden bebeğini düşürmüştür. İki gündür çeşitli kanallarla basında yoğun bir şekilde gündeme gelen bu durum, polis şiddetinin vardığı son noktayı temsil etmektedir. Genç-Sen üyesi arkadaşımız, aldığı ilk darbelerden sonra yere düşerken, polislere hamile olduğunu söylemiş, buna rağmen çevik kuvvet polislerinin ağır tekmelerine maruz kalmıştır. Saldırıdan hemen sonra kanaması başlamış, yine Genç-Sen üyesi arkadaşlarımız tarafından hastaneye kaldırılmıştır. Kaldırıldığı hastanede, yine orada bulunan polisler tarafından kanaması devam etmesine ve durumunun ağır olmasına rağmen acil servise alınmamış, bir süre kapıda bekletilmiştir. Hastanede tutulan adli raporlarda da açıkça belirtildiği gibi, arkadaşımız hastaneye geldiğinde aldığı darbeler yüzünden düşük başlamış durumdadır. İki gece hastanede kalan arkadaşımız büyük bir travma geçirmiş, bu korkunç saldırının yarattığı etkiyle psikolojisi bozulmuştur. Bundan sonraki süreçte de bizim için en önemli nokta, arkadaşımızın sağlığı ve psikolojik durumudur. Basını, bu konu ile ilgili yapılacak tüm haberler için, arkadaşımızın fotoğraflarının ve isminin baş harflerinin dahi hiçbir şekilde teşhir malzemesi olarak kullanılmamasını konusunda duyarlı olmaya çağırıyoruz."

Av. Zeliha Kabataş: Suç duyurusunda bulunduk
Bebeğini kaybeden kadın öğrencinin avukatı Zeliha Kabataş, basın toplantısında, konu ile ilgili olarak bugün Beyoğlu Adliyesi'ne İstanbul Emniyet Müdürü ve Beyoğlu Emniyet Amiri hakkında suç duyurusunda bulunduklarını açıkladı.

Av. Kabataş, müvekkilinin şu an bir travma geçirdiğini ve tıbbi destek aldığını belirtti ve basından bu konu ile ilgili yapılacak haberlerde fotoğraf ve isim kullanmamasını istedi.

5 hafta 5 günlük hamile olan müvekkilinin, polislere 'vurmayın hamileyim' demesine rağmen tekmelendiğini ve bunun sonucunda bebeğini kaybettiğini belirten Av. Kabataş, sorumlular hakkında ağırlaştırılmış işkence suçlaması ile bugün Beyoğlu Adliyesi'nde suç duyurusunda bulunduklarını açıkladı.

Dün yaralanan diğer öğrencilerle ilgili de suç duyurusunda bulunulduğunu belirten Av. Kabataş, ortada "ağırlaştırılmış işkence, ağırlaştırılmış yaralama, düşünce ve ifade özgürlüğünün engellenmesi, hakaret, toplantı ve gösteri yürüyüşleri kanunun ihlali" suçlarının olduğunu ifade etti.

Süleyman Çelebi: Zulüm ile abad olan sonunda berbad olur
DİSK Genel Başkanı Süleyman Çelebi, düzenlenen basın toplantısında yaptığı konuşmada, Cumartesi günü öğrencilere uygulanan polis şiddetinin, AKP'nin 'ileri demokrasi'den ne anladığını gösterdiğini vurguladı.

Çelebi yaptığı konuşmada, "Üniversiteli genç arkadaşımızın mağduriyeti sadece polis şiddetinin cinsiyetçi karakterini toplum önünde gözler önüne sermemiş, aynı zamanda erkek egemen zihniyetin baş temsilcisinin AKP hükümeti olduğunu bir kez daha tescillemiştir. Öğrencilere yönelik şiddet kullanımından sorumlu olan tüm yetkililer hakkında derhal soruşturma başlatılmalıdır. DİSK olarak, bu sürecin takipçisi olacağız" dedi.

(soL - Haber Merkezi)