Samsun Garı'nda protesto

KESK ve Türkiye Kamu-Sen’in 25 Kasım'da yaptığı 1 günlük uyarı grevine katılan 16 Devlet Demiryolu çalışanının açığa alınması, Samsun'da protesto edildi.

Birleşik Taşımacılık Çalışanları Sendikası (BTS) ve Türk Ulaşım Sendikası (Türk Ulaşım-Sen) üyesi bir grup, 16 TCDD çalışanının görevlerine iade edilmesi istemiyle Samsun'da basın açıklaması yaptı. Makinistlerin eyleme destek vermeleri nedeniyle Samsun Garı'ndan yapılması planlanan bazı yük ve yolcu treni seferlerinde aksama yaşandı.

KESK Dönem Sözcüsü Suat Yıldız, demokratik haklarını kullanan 16 çalışanın haksız bir şekilde açığa alındığını söyleyerek, "Bu hukuksuz uygulamaya son verilmesi için TCDD yönetimini uyarmıştık. Demokratik hakkını kullanarak greve katılan arkadaşlarımıza yönelik başlatılan soruşturmalara son verilmediği takdirde demokratik tepkimizi ortaya koyacağımızı söylemiştik. Gelinen noktada yapılan görüşmeler sonuçsuz kaldı" dedi.

Basın açıklaması sonrasında emniyet tarafından sendika üyeleri uyarıldı ve yolu açmaları istendi. Sendika üyeleri 10 dakika rötar yaparak hareket eden yolcu treninin makinistini yuhlayarak, ıslıklarla ve alkışlarla protesto etti.

Türk Ulaşım-Sen Samsun Şube Başkanı İbrahim Temurcan ise hükümet yanlısı bir sendika üyesi makinistin treni hareket ettirdiğini belirterek, "Bu trenin hareket etmesi grevin kırıldığı anlamına gelmez. Sadece bir trenin yolcu taşıması TCDD'ye prestij kazandırmaz" dedi.

(soL - Samsun)