Sabit soygununda sona doğru

Tüketiciler Birliği yaptığı açıklamada, bugünden itibaren Türk Telekom şube müdürlüklerine müracaat ederek sabit hatların iptal edilebileceğini ifade etti.

soL (HABER MERKEZİ) Tüketiciler Birliği bir basın toplantısı düzenleyerek Türk Telekom'un sabit ücret uygulamasına karşı başlattıkları "sabit soyguna son" kampanyasında 218 bin 638 adet imza topladıklarını açıkladı.

Tüketiciler Birliği Genel Başkanı Nazım Kaya düzenlediği basın toplantısıyla 29 Mart 2008 tarihinde başlattıkları başlattıkları "sabit soyguna son" kampanyasını değerlendirdi. Türk Telekom'un standart hatlardan, karşılığında hiç bir şey vermeden aylık 15,16 YTL sabit ücret aldığın hatırlatan Kaya, bunun yıllık bedelininse yaklaşık 185 YTL olduğunu ifade etti. Kaya açıklamasında, "Aylık sabit ücrete karşı başlattığımız kampanyada bugün itibariyle 218 bin 638 imza toplanmıştır. Bu sayı, Türkiye'de bugüne dek gerçekleştirilen imza kampanyalarında toplanan en yüksek imza sayısıdır" sözlerine yer verdi. Kaya, tüketicinin tepkisinin en yoğun şekilde dile geldiği bu kampanyayla sabit ücret uygulamasının sonlandırılacağı beklentisini taşıdıklarını ifade etti.
Özgür ADSL
Kaya düzenlediği basın toplantısında, iki ayrı tüketici tarafından yapılan başvuru üzerine Kocaeli ve Nevşehir Tüketici Sorunları Hakem Heyeti ve Tüketici Mahkemeleri kararlarıyla ADSL hizmeti satın almak isteyen, ancak bu hizmeti almak için sabit telefon hizmeti satın almak ve fiilen hiç kullanmadığı sabit telefon hizmeti için sabit ücret ödemek zorunda kalan tüketiciler için yeni bir dönemin kapısının aralandığını belirtti. Heyet ve Mahkeme tarafından verilen kararlarla sadece ADSL hizmeti edinmek isteyen tüketicinin, sabit telefon hizmeti satın almasının teknik ve hukuki yönden zorunlu olmadığının tespit edildiğini vurgulayan Kaya açıklamasında şu sözlere yer verdi: "Tüketimden gelen gücün ortaya konularak, soyguna dönüşen sabit ücretten kurtulmak adına 'özgür ADSL' diyor ve tüketicilere sabit hatların iptali için www.tuketiciler.org sitesinde yayınlanan dilekçe örneklerinden yararlanarak Türk Telekom'a başvuruda bulunulmasını öneriyoruz." Türk Telekom'da yakın zamanda ciddi sabit hat iptalleri yaşanacağını söyleyen Kaya, vatandaşların artık bugünden itibaren Türk Telekom şube müdürlüklerine müracaat ederek sabit hatlarını iptal edebileceklerini kaydetti.

Açıklamanın ardından gazetecilerin sorularını yanıtlayan Kaya, Ağustos başında Telekomüniksayon Kurumuna görevi ihmalden dolayı suç duyurusunda bulunacaklarını ve Türk Telekom'a karşı Tüketici Mahkemesinde dava açacaklarını ifade etti.