Polis TKİP üyesini öldürdü

TKİP üyesi Alaattin Karadağ'ın 19 Kasım'da polis tarafından vurularak öldürüldüğü açıklandı.

Kızıl Bayrak dergisi, 19 Kasım 2009 tarihinde saat 21.00 sıralarında İstanbul’da Esenyurt ilçesi Saadetdere Mahallesi’nde Avcılar İlçe Emniyet Müdürlüğü’ne bağlı polisler tarafından Alaattin Karadağ adlı devrimcinin vurulduğu haberine yer verdi.

Karadağ, 2001 yılında İzmir’de TKİP davasından tutuklanmıştı. Ölüm orucu sürecinde CMK’nun 399/2 maddesi uyarınca sağlık durumdan ötürü 6 ay süre ile infazının ertelenmesine karar verilerek Kırıklar F Tipi Cezaevi'nden tahliye edildi. Karadağ’ın TKİP üyesi olduğu iddiasıyla 12 yıl 6 ay kesinleşmiş hapis cezası bulunuyordu.

İstanbul Emniyet Müdürü Hüseyin Çapkın, olayla ilgili yaptığı açıklamada, 19 Kasım akşamı polislerin kimlik sorması sonrasında "çatışma" çıktığını öne sürdü. Fakat görgü tanıkları, olayda bir çatışma olmadığını ifade ettiler.

Kızıl Bayrak sitesinde yer verilen görgü tanıklarının ifadesine göre, Alaattin Karadağ, Ford Transit marka bir araçtan inen uzun boyu sivil polis tarafından vurularak öldürüldü.

Olayın tanıklarından esnaf Kadir Şen şunları söyledi: “Olay anında sokakta telefonla görüşüyordum. Bir kişi koşarak sokağa girdi. Ardından polisler silahlarıyla arkadan kovaladılar. Bize 'neden yakalamıyorsunuz?’ dediler. Biz şaşırdık ve 'kimi neyi yakalayalım' diye yanıtladık. Ford Transit Marka arabadan uzun boylu sivil bir şahıs indi. Daha sonra beş-on el ateş edildi. Şahsın yaralı halde yerde sürünerek asfalta çıktığını gördük. Uzun boylu sivil öldürdü onu.” Şen, polisin olaydan sonra sokağı kapattığını ve vatandaşların bakmasına izin vermediğini belirtti.
Bağımsız Devrimci Sınıf Platformu olayla ilgili bir duyuru yaparak Alaattin Karadağ'ın katledilmesiyle ilgili eylem çağrısı yaptı. Karadağ'ın öldürülmesiyle ilgili BDSP tarafından Esenyurt'ta saat 16.00'da bir basın açıklaması gerçekleştirilecek.
(soL - Haber Merkezi)