Polis saldırdı, Rektör cam parası istiyor!

Anadolu Üniversitesi’nde öğrencilere yönelik faşizan uygulamaların geldiği son nokta 40 öğrenciye açılan soruşturma ve öğrencilerden istenen kırılan camların parası oldu.

Bu sene üniversitede öğrencilere dört defa özel güvenlik ve çevik kuvvet tarafından müdahale edilen, öğrencilerin ailelerini arayıp tehdit eden, kantinleri toplantı olmasın diye kilitleyen üniversite yönetimi şimdi de 4 Kasım’da kantinde estirilen polis ve ÖGB terörünün faturasını 40 öğrenciye soruşturma açarak ve kırılan kanti camlarının parasını öğrencilerden isteyerek kesti.

Anadolu Üniversitesi son dönemde sıkça yaptığı faşizan uygulamalarla adından söz ettiriyor. 4 Kasım tarihinde YÖK’e karşı eylem çağrısı yapan öğrencilere kantin camlarını dahi kırarak müdahale eden üniversite yönetimi şimdi bu işin faturasını soruşturma açarak ödetmek istiyor.

Öğrencilere “17 bin TL’yi 5 gün içinde ödeyin” dediler
Bununla da yetinmeyen Rektör Aydın, çevik kuvvetin göz göre göre kırdığı kantin camları için öğrenci ailelerine hukuksuz bir biçimde mektup yollayarak 43 öğrenciden 395’er lira toplamda 17 bin TL parayı beş gün içinde talep etti. Daha dün öğrenci örgütleri ile yaşanan saldırılar için görüşen üniversite yönetimi öğrenclere yönelik müdahalelere son vereceğini söylemişti.

(soL-Eskişehir)