Örümceğe takıldık!

Kayseri Valiliği ve İl Emniyet Müdürlüğü’nün “zararlı yayın” yaptığı gerekçesi ile soL’u engelleme girişimi farklı şekillerde devam ediyor.

soL (HABER MERKEZİ) soL.org.tr'nin haber sitesi Kayseri Valiliği ve İl Emniyet Müdürlüğü'nün Turuncu Bayrak Projesi çerçevesinde sansürleniyor. İnternet kafeleri "bilgi denizi"ne dönüştürmek amacıyla hayata geçirdiklerini iddia ettikleri bu uygulama nedeniyle hangi haberleri okuyabileceğinize Valilik ve Emniyet Müdürlüğü karar veriyor.

Kendileri hakkındaki haber yasaklı
soL'un sitesine önceki gün hiç girilemezken, dün yapılan araştırmada bazı haberlerin sansürlendiği tespit edildi. Bunların arasında Vali ve Emniyet Müdürlüğü ile ilgili yapılan haber de vardı. Sitede ilgili habere tıklandığında aşağıdaki ifadelerin yer aldığı görüldü:

KAYSERİ VALİLİĞİ TURUNCU BAYRAK PROJESİ MERKEZİ YÖNETİM SİSTEM UYGULAMA ESASLARI GEREĞİNCE BU SAYFAYA ERİŞİMİNİZ ENGELLENDİ.

http://haber.sol.org.tr/kentgundemleri/2588.html
ÖRÜMCEK-TİA Yasaklı ifade buldu.
ÖRÜMCEK-TİA Yasaklı bir ifade buldu: pkk
-
10.0.1.105
1
www.orumcek.com.tr

Hukuki yollara başvurulacak
Turuncu Bayrak Projesi diye gerçekleştirdikleri uygulamada soL'u ve soL'un yayınını, "zararlı alışkanlık", "kotü niyetli kişi", "şer odağı" olarak tanımlamaları ise Kayseri Valiliği ve İl Emniyet Müdürlüğü'nün yetkilerini aştı. Keyfi ve hiçbir yasal dayanağı olmayan bu uygulama nedeniyle soL yasal süreci başlattı.

Konuya ilişkin olarak soL'un avukatları kendisini anayasanın ve yasaların üzerinde gören, kendilerine tanınmış yetkileri aşan, aşabileceğini sanan valilik ve emniyet hakkında cezai ve tazminat açısından hukuki yollara başvurulacağını belirtti.