Mersinli öğrencilerden Başbakan'a mektup

Öğrencilere dağıtılan kitapların arasına konulan Başbakan ve Milli Eğitim Bakanı imzalı mektuplara, Mersin'den öğrenciler yanıt yazarak isteklerini dile getirdiler.

soL (HABER MERKEZİ) Mersin'de Eğitim-Sen'in çağrısıyla Merkez Postanesi önünde bir araya gelen öğrenci, veli ve öğretmenler, Başbakan Tayyip Erdoğan'ın, okul kitaplarıyla birlikte dağıtımını yaptığı mektuba yanıt gönderdiler. Öğrencilere dağıtılan ücretsiz ders kitapları içindeki Başbakan Tayyip Erdoğan ve Milli Eğitim Bakanı Hüseyin Çelik imzalı mektuplarda, eğitime ne kadar önem verdikleri ve öğretmenlerden fedakarlık bekledikleri ifade ediliyordu.

Postane önündeki eylemde, Mersin Eğitim-Sen Şube Başkanı Ahmet Antmen'in konuşmasının ardından, üç çocuk, Başbakan'ın mektubuna yazdıkları yanıtı okuyarak, yolladılar. Öğrencilerden biri, mektubunda, okul başladığında ailelerinin kayıt, katkı payı, temizlik, karne, güvenlikçi, perde paralarını nasıl denkleştireceklerinin heyecanını taşıdığını belirterek, Başbakan'dan isteklerini şöyle sıraladı:

- Okulumuzun temiz olmasını, bunun için hizmetli göndermenizi istiyorum.

- Benim geçen yıl öğretmenim üç kez değiştirildi, bu yıl öğretmenim yine değişti, atamaları zamanında yapsanız da, biz de eğitim hakkımızdan kesintisiz olarak yaralanabilsek.

- Yeteneklerimizi, yaratıcılığımızı geliştirebileceğimiz dersler için atölye, laboratuvar ortamı hazırlamanızı istiyorum.

- Okullarda ücretsiz yemek dağıtılmasını istiyorum. Çünkü büyüklerimiz bize "yemeden büyüyemezsin" demezler mi?

- Benim öğretmenim yeni mezun, ücretli bir öğretmen, dünya tatlısı bir insan. Ona da en az diğer öğretmenler kadar ücret ödenmesini istiyorum.

- Kitaplarımızı okulda bırakabilmek için sınıf dolapları yaptırmanızı istiyorum.

- Okulda daha rahat bir kıyafetle eğitim, öğretim görmek istiyorum.