MEB sıfır çekti!

ÖSS sonuçları açıklandı. Türk Eğitim-Sen, sonuçların OKS sonuçlarıyla benzer olduğunu ve umut vermediğini söyledi. ÖSS’de sınava giren 1 milyon 504 bin 956 adaydan 25 bin 652’si sıfır puan aldı.

soL (HABER MERKEZİ) Türk Eğitim-Sen Genel Başkanı İsmail Koncuk, ÖSS sonuçlarının açıklanmasının ardından yaptığı açıklamada, ÖSS'de sıfır puan alanlar ve başarısız olanların, eğitimde aksak giden hususların göstergesi olduğunu ifade ederek, "Eğitimin derin yaralarını sarmak ise yöneticilerin işidir. Ancak hem MEB hem de YÖK, sorun yaratan politikalar üretmeyi terk etmelidir" dedi.

Koncuk, ÖSS sınavına giren öğrencilerden sıfır alanların çok fazla olmasının ciddi bir sorun olduğunu belirterek "Sıfırcıların yanı sıra, üniversiteye yerleştirilecek öğrenci sayısı yine açıkta kalacak öğrencilerden çok daha az olacaktır. Ülkemizde gerek ilköğretim, gerekse ortaöğretimde yapılan yanlışlar sonucunda eğitim sistemimiz bir türlü kendisini yenileyememekte ve atağa kalkamamaktadır" dedi. Üniversite hayalini kuran gençlerin sistemin kurbanı olduğunu savunan Koncuk, "Ne Milli Eğitim Bakanlığı, ne de Yükseköğretim Kurulu, üniversiteye giriş sistemi üzerinde doğru açılımlar sağlayamamaktadır" açıklamasında bulundu.