KESK'ten ek zam eylemi

KESK Ankara Şubeler Platformu, Güven Park'ın Başbakanlık çıkışında basın açıklaması yaparak tüm ücretlilere gerçek enflasyon üzerinden ek zam yapılmasını talep etti.

soL (HABER MERKEZİ) KESK Ankara Şubeler Platformu, zamlar karşısında eriyen ücretlere ek zam yapılması talebiyle eylem yaptı. YKM önünde toplanan kamu emekçileri Güven Park'ın Başbakanlık çıkışında bir basın açıklaması yaptı.

"Zam zulüm işkence, işte AKP", "Sefalete teslim olmayacağız" sloganları atan grup adına açıklamayı yapan Platformun dönem sözcüsü Hasan Karakaya "operasyonlar ve AKP'ye yönelik kapatılma davasının ülke gündemini işgal ettiği bugünlerde Türkiye'de emekçilerin zor günler geçirdiğini" kaydetti. Karakaya, enflasyon ve zamlarla beraber kamu emekçilerin kaybının yüzde 20'leri aştığını belirtti. Bu durumun sorumlusu olan AKP hükümetinin kamu çalışanlarının ücretlerine yaptığı %2'lik zammın daha önce de itiraz ettikleri üzere yetersiz kaldığını ifade eden Karakaya, tüm ücretliler için resmi enflasyon üzerinden değil, ücretlilerin yaşamını belirleyen gerçek enflasyona göre bir belirleme yapılarak ek zam verilmesini istedi.

Daha sonra bir konuşma yapan KESK Başkanı Sami Evren de AKP hükümetinin uygulamalarının işçileri, köylüleri, kamu çalışanlarını, emeklileri daha da yoksullaştırdığını vurguladı. İşçi, kamu çalışanı, çiftçi ve tüm mağdur kesimlerin birlikte mücadele etmesi gerektiğini kaydeden Evren, "Artık Türk-İş, DİSK ve çiftçi örgütleri uyumamalıdır" diye konuştu. Sami Evren, 15 Temmuz'da kamu emekçilerinin bordro yakma eylemi yapacağını açıkladı.